Sensational ”Beef Wellington”

Todellinen uudenvuoden klassikko – nyt kasvisversiona. Tarjoa sitä tämän vegaanisen madeiraskastikkeen kanssa joko ravintolassa tai uudenvuoden-menusi takeaway-vaihtoehtona. 

  • 10 annosta

Valmistusohje

Ainesosat

1 kg sulatettu Hälsans Kök® Sensational™ Burger
600 g voitaikinaa (esim. vegaanista)
500 g hienonnettuja herkkusieniä
100 g sipulia hienonnettuna
4 timjaminoksaa 
50 g OSCAR® Sienifondi tiiviste
suolaa ja pippuria 
munankeltuainen (tai neutraalin makuista öljyä) 
 

  1. Kuullota sipuli, herkkusienet ja timjami öljytilkassa. Anna sen jälkeen kiehua, kunnes kaikki neste on haihtunut. 
  2. Mausta OSCAR® Sienifondi tiiviste:lla, suolalla ja pippurilla.
  3. Mausta sulatettu Hälsans Kök® Sensational™ Burger suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.  
  4. Kauli voitaikina kahdeksi n. 28x36 cm:n kokoiseksi levyksi. Aseta pihvimassa "makkaraksi" taikinan keskelle.
  5. Levitä sienimassa tasaisesti pihvimassan päälle tai ympärille niin, että se peittää sen kokonaan.
  6. Sivele voitaikinan sivut munankeltuaisella ja aseta päälle vielä yksi levy voitaikinaa. Sulje taikina tiiviisti niin, ettei siihen jää ilmarakoja. 
  7. Leikkaa ylimääräinen voitaikina pois sivuilta niin, että taikinaa jää kaikkialle vain 3 cm. 
  8. Sivele munankeltuaisella ja paista 12–14 min 180 °C:ssa kullanruskeiksi.
     

Chef's Tip

Voit annostella yksittäin ja säilyttää viileässä paistamattomina.