Rapea Vegan Schnitzel bataattiranskalaisten ja kikherne-tsatsikin kanssa

YHDYSVALLAT

Bataatit ovat erinomainen hiilihydraatti ilman tärkkelystä ja sisältävät lisäksi tavallisia perunoita enemmän C-vitamiinia, jota keho tarvitsee ja käyttää joka päivä. Ne ovat lisäksi ihanan makeita, kermaisia ja todella helppoja käyttää.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

  • 1,5 kg bataattia (tai pakastettuja ranskanperunoita)
  • 300 g riisijauhoja
  • suolaa
  • 10 Hälsans Kök® Vegan Schnitzel (sulatettuna)
  • 2–3 rkl kasviöljyä
  • 2–3 rkl rouhittua mustapippuria

Tsatsiki

  1. Leikkaa kurkut pituussuunnassa. Poista siemenet teelusikalla ja leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi.
  2. Hienonna punasipuli, tilli ja minttu. Raasta valkosipulinkynsi raastimen hienolla puolella.
  3. Raasta sitruunan kuori raastimen hienolla puolella ja purista mehu. Sekoita raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu jogurttiin. Lisää loput ainekset tsatsikiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuori perunat ja puhdista perunat. Leikkaa hedelmät 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi pituussuunnassa ja sen jälkeen 5 cm pitkiksi suikaleiksi.
  5. Kääntele bataatit riisijauhossa ja laita ne uunipellille.
  6. Friteeraa perunasuikaleita annoksina öljyssä 3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Laita ne uunipellille. Paista niitä sitten annoksina samassa öljyssä 3 min. Toisen kerran ansiosta perunoista tulee rapeita ja karamellisoituja. Laita ne uunipellille talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy. Ripottele pinnalle suolaa.
  7. Paista Hälsans Kök® Vegan Schnitzel öljyssä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Ripottele pinnalle jauhettua mustapippuria ja suolaa.
  8. Tarjoile Hälsans Kök® Vegan Schnitzel tsatsikin ja perunalastujen kanssa.

Chef's Tip

  • Sekoita tsatsikiin suippokaalia, jos haluat siitä rustiikkisemman.
  • Säästä kikhernevesi (aquafaba) ja käytä sitä munanvalkuaisten korvaamiseen. Se voidaan pakastaa.