Syltty paahdetuista juureksista ja Vegan Sausage -makkarasta

Tarjoa tätä vegaanista ”sylttyä” vieraillesi joulupöydässä karkean sinapin ja säilöttyjen punajuurten kerta.

  • 10 annosta

Valmistusohje

Ainesosat

500 g suolaisia juureksia (juuripersiljaa, porkkanaa, palsternakkaa)
6 Hälsans Kök® Vegan Sausage  
100 g paistettuja sieniä 
400 g Puljonki® Signature Kasvisliemi Luomu
50 g OSCAR® Paistettu Maku
1 rkl OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna
2 neilikkaa 
¼ tähtianis 
2 laakerinlehteä 
8 g agaria 

  1. Kiehauta Puljonki® Signature Kasvisliemi Luomu ja lisää OSCAR® Paistettu Maku, OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna, neilikat, tähtianis ja laakerinlehdet. Anna liemen vetäytyä vähintään 1 tunti.
  2. Paista Hälsans Kök® Vegan Sausage kevyesti kullanruskeiksi ja anna jäähtyä.
  3. Kuori suolaiset juurekset ja aseta ne kerroksittain pitkänomaiseen vuokaan paistettujen Hälsans Kök® Vegan Sausage -kasvismakkaroiden ja paistettujen sienten kanssa. 
  4. Siivilöi liemi. Kiehauta se yhdessä agarin kanssa ja mausta haluamallasi tavalla.
  5. Kaada liemi vuokaan ja painele ”sylttyä" niin, että se peittyy liemellä. Pidä kylmässä vähintään 6 tuntia tai kunnes se on asettunut. 
  6. Tarjoa syltty viipaleina karkean sinapin ja säilöttyjen punajuurten kera.

Chef's Tip

Voit lisätä sylttyyn myös Hälsans Kök® Fillet Pieces -paljoa, niin saat lisää rakennetta.