Papu-cassoulet, lämpimät mausteet ja Sensational™ Sausage

  • 10 annosta

Valmistusohje

Ainesosat

5 Hälsans Kök® Sensational™ Sausage  
150 g Hälsans Kök® Fillet Pieces 
500 kg liotettuja valkoisia papuja  
200 g brunoise-vihanneksia (porkkana, sipuli, selleri)
5 tomaattia neljään osaan leikattuina
1 bouquet garni (persiljaa, timjamia, purjoa)  
1 laakerinlehti 
2 rkl five spice -maustetta 
5 dl Puljonki® Signature Kasvis Demi Glace
50 g OSCAR® Savu Maku mauste
5 rkl oliiviöljyä  
150 g korppujauhoa 
suolaa ja pippuria
 

  1. Soteeraa brunoise-vihannekset kiiltäviksi öljyssä. Lisää sitten pavut, Puljonki® Signature Kasvis Demi Glace, tomaatit, keittojuuret, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vettä.  
  2. Paista Hälsans Kök® Sensational™ Sausage kultaisiksi ja Hälsans Kök® Fillet Pieces rapeiksi öljyssä. Aseta se sitten syrjään.  
  3. Poista bouquet garni keitetyistä pavuista ja mausta OSCAR® Savu Maku mauste
  4. Laita papukerros suureen tulenkestävään vuokaan tai saviruukkuun (esim. Römertopf-paistolaatikkoon). Viipaloi paistetut Hälsans Kök® Sensational™ Sausage -siivut ja aseta ne Hälsans Kök® Fillet Pieces:n kanssa ensimmäiseksi kerrokseksi vuokaan. Peitä loput vuoasta pavuilla ja lisää hieman vettä. 
  5. Peitä ruoan pinta korppujauholla ja laita uuniin 30 minuutiksi. Tarkista cassoulet säännöllisesti ja painele korppujauhokerros ruokaan useita kertoja paistamisen aikana.
  6. Tarjoile ateria suuresta astiasta hyvän leivän kera.