Vegaaninen majoneesi (perusohje)

Vegaanisen majoneesin perusohje. Lisää makua tarpeen mukaan. Kokeile esimerkiksi OSCAR® Savu Maku mauste tai OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna.
  • 10 Annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 1 dl aquafabaa (säilöttyjen kikherneiden lientä)
  • 10 g OSCAR® Premium Sitruunatahna (tai muuta hapokasta ainesosaa)
  • 5 dl neutraalin makuista öljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita aquafabaa ja OSCAR® Premium Sitruunatahna sauvasekoittimella muutama sekunti. Lisää tämän jälkeen öljy joukkoon ohuena nauhana.
  2. Jos emulsio on liian paksua, voit lisätä tilkan kylmää vettä.

Tiedoksi: Huomaa, että aquafaban sitomiskyky voi vaihdella sen mukaan, onko se tehty itse vai peräisin säilyketölkistä. Jos haluat parantaa aquafaban sitomiskykyä, voit keittää sitä kokoon.

Mitä aquafaba on?

Aquafabaa saadaan keittämällä kuivattuja kikherneitä ja papuja. Se on kuin keitinlientä tai paksua nestettä, jota jää säilyketölkin pohjalle. Aquafaballa on loistavia ominaisuksia. Sitä voidaan käyttää emulgointiaineena ja sitomaan vettä sisältäviä rasvaisia liuoksia. Säilöttyjen kikherneiden liemi toimii aquafabana sellaisenaan.