Etelä-amerikkalaisia vaikutteita (vegaani)

Käyttö: Makea liemi, jossa on paljon umamia. Käytä esanssina tai consomména kevyissä ja tuoreissa ruoissa, esimerkiksi pavut, herneet tai retiisit.

    RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

    Ainekset

    • 2 kpl punainen/keltainen paprika
    • 1 kpl chili, voimakas jälki ”poltto”
    • 1 l Puljonki Signature Sipuli Fumet Luomu
    • ½ nippu verbenaa
    • 1-2 dl fermentoitu tomaattimehu
    • (2 kg tomaattia, 2 % suolaa, 48 tuntia)
    • 4 kpl limen kuori ja mehu

    Valmistus

    1. Grillaa paprikat ja chili mustaksi ja sekoita ne Puljonki Signature Sipuli Fumet Luomu ja verbenan kanssa.
    2. Jätä seos päiväksi lepäämään.
    3. Viimeistele fermentoidulla tomaattimehulla ja raastetulla limen kuorella sekä mehulla.

    Tarjoiluehdotus: Glaseeratut härkäpavut, grillatut herneet, avocado pyree, sitruunamelissa ja raastettu limen kuori