Etelä-amerikkalaisia vaikutteita (vegaani)

Käyttö: Makea liemi, jossa on paljon umamia. Käytä esanssina tai consomména kevyissä ja tuoreissa ruoissa, esimerkiksi pavut, herneet tai retiisit.

    RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

    Ainekset

    • 2 kpl punainen/keltainen paprika
    • 1 kpl chili, voimakas jälki ”poltto”
    • 1 l Puljonki® Signature Sipuli Fumet Luomu
    • ½ nippu verbenaa
    • 1-2 dl fermentoitu tomaattimehu
    • (2 kg tomaattia, 2 % suolaa, 48 tuntia)
    • 4 kpl limen kuori ja mehu

    Valmistus

    1. Grillaa paprikat ja chili mustaksi ja sekoita ne Puljonki® Signature Sipuli Fumet Luomu ja verbenan kanssa.
    2. Jätä seos päiväksi lepäämään.
    3. Viimeistele fermentoidulla tomaattimehulla ja raastetulla limen kuorella sekä mehulla.

    Tarjoiluehdotus: Glaseeratut härkäpavut, grillatut herneet, avocado pyree, sitruunamelissa ja raastettu limen kuori