Thaimaalainen vihreä curry

  • 10 Annosta

Valmistusohje

Ainesosat

  • 1 kg Hälsans Kök® Fillet Pieces
  • 100 g vihreää thai-currytahnaa 
  • 400 g thaimunakoisoa 
  • 50 g thaibasilikaa 
  • 800 g kookosmaitoa 
  • 4 kafferilimetin lehteä
  • 500 g pikkumaissia 
  • 15 ml kalakastiketta 
  • 2 tuoretta punaista chiliä hienonnettuina
  • 500 g perunoita
  • 10 g fariinisokeria 
  • 300 g sokeriherneitä
  • 1 kg keitettyä jasmiiniriisiä 
  • 40 g valkosipulia hienonnettuna 
  • 50 ml auringonkukkaöljyä
     
  1. Leikkaa perunat isoiksi paloiksi ja keitä 5 minuuttia. 
  2. Kuumenna öljy wokissa, lisää valkosipuli ja paista vaaleanruskeaksi. 
  3. Lisää vihreä currytahna ja pikapaista muutama sekunti. Lisää kookosmaito ja chili ja kuumenna kiehuvaksi. 
  4. Lisää kalakastike ja fariinisokeri ja keitä vielä pari minuuttia. 
  5. Lisää Hälsans Kök® Fillet Pieces, sokeriherneet, minimaissi ja thai-munakoiso. 
  6. Lisää perunat, limetinlehdet ja hienonnettu thaibasilika. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 5 minuuttia. 
  7. Tarjoile ateria riisin kanssa. 
     

Vinkki

  • Vaihda vihreä curry panang-, massaman- tai punaiseen currytahnaan. 
  • Esikypsennä Hälsans Kök® Fillet Pieces OSCAR® Aasialainen Fondi tiiviste kanssa 5–8 minuuttia, jos haluat enemmän makua.