Teriyaki-hampurilainen tempuravihannesten, lehtikaalin, kevätsipulin ja sitruunaisen nori-dipin kanssa

Japani

Teriyaki on japanilainen valmistusmenetelmä, jossa kala, liha ja vihannekset marinoidaan erityisellä teriyaki-salaatikkeella ja grillataan tai paistetaan. Teriyakia voi käyttää myös nuudeleiden ja wokkiaterioiden maustamiseen tai dippikastikkeena.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

Sitruunainen nori-dippi

Tempura

  • 20 kevätsipulia
  • 500 kg lehtikaalia
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 4 dl kylmää vettä
  • 200 g riisijauhoja
     
  1. Kiehauta OSCAR® Paistettu Maku soijakastikkeen, hunajan, veden ja limettimehun kanssa ja anna hautua 5 minuuttia. 
  2. Paista Hälsans Kök® Sensational™ Burger öljyssä kuumalla pannulla 3–4 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes niiden sisälämpötila on 74 °C. 
  3. Voitele kaikki hampurilaissämpylät kastikkeella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  4. Tarjoile teriayaki-hampurilaisten kanssa rapeita tempuravihanneksia ja sitruuna-noridippiä.

Sitruunainen nori-dippi

  1. Hienonna nori-arkki.
  2. Sekoita tofu OSCAR® Premium Sitruunatahna ja öljyn kanssa hienoksi soseeksi.
  3. Kaada seos kulhoon ja sekoita nori-arkki joukkoon. 

Tempura

  1. Puhdista kevätsipulit ja lehtikaali ja huuhtele ne huolellisesti. Siivilöi ylimääräinen vesi pois salaattilingolla ja poista loppuvesi kuivaamalla liinalla. 
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää vesi. Tempurataikinaan voi jäädä paakkuja.
  3. Kuumenna öljy kattilassa 180 °C:een.
  4. Kääntele vihannekset riisijauhossa ja sen jälkeen tempurataikinassa. Kaada vihannekset kuumaan öljyyn ja paista kullanruskeiksi ja rapeiksi.
  5. Ota ne pois öljystä ja aseta ne paperille rasvan imemiseksi. Toista prosessi, kunnes kaikki vihannekset on paistettu.

Chef's Tip

  • Myös esim. siitakesienet, enokisienet ja osterivinokkaat maistuvat hyvältä tempurassa.
  • Mausta tempura mausteilla tai misolla.