

Teriyaki-hampurilainen tempuravihannesten, lehtikaalin, kevätsipulin ja sitruunaisen nori-dipin kanssa
Japani
Teriyaki on japanilainen valmistusmenetelmä, jossa kala, liha ja vihannekset marinoidaan erityisellä teriyaki-salaatikkeella ja grillataan tai paistetaan. Teriyakia voi käyttää myös nuudeleiden ja wokkiaterioiden maustamiseen tai dippikastikkeena.
- 10 Annosta
Method
Submitted by Zia Johansen on Tue, 03/30/2021 - 02:33
AINESOSAT
- 100 ml OSCAR® Paistettu Maku
- 200 ml vähäsuolaista soijakastiketta
- 100 ml hunajaa
- 100 ml vettä
- 50 ml limettimehua
- 40 g paahdettua seesamia
- 10 Hälsans Kök® Sensational™ Burger
- 2 rkl kasviöljyä
Sitruunainen nori-dippi
- 2 arkkia nori-merilevää
- 500 g pehmeää tofua
- 4 rkl OSCAR® Premium Sitruunatahna
- 100 ml kasviöljyä
Tempura
- 20 kevätsipulia
- 500 kg lehtikaalia
- 300 g vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 4 dl kylmää vettä
- 200 g riisijauhoja
- Kiehauta OSCAR® Paistettu Maku soijakastikkeen, hunajan, veden ja limettimehun kanssa ja anna hautua 5 minuuttia.
- Paista Hälsans Kök® Sensational™ Burger öljyssä kuumalla pannulla 3–4 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes niiden sisälämpötila on 74 °C.
- Voitele kaikki hampurilaissämpylät kastikkeella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Tarjoile teriayaki-hampurilaisten kanssa rapeita tempuravihanneksia ja sitruuna-noridippiä.
Sitruunainen nori-dippi
- Hienonna nori-arkki.
- Sekoita tofu OSCAR® Premium Sitruunatahna ja öljyn kanssa hienoksi soseeksi.
- Kaada seos kulhoon ja sekoita nori-arkki joukkoon.
Tempura
- Puhdista kevätsipulit ja lehtikaali ja huuhtele ne huolellisesti. Siivilöi ylimääräinen vesi pois salaattilingolla ja poista loppuvesi kuivaamalla liinalla.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää vesi. Tempurataikinaan voi jäädä paakkuja.
- Kuumenna öljy kattilassa 180 °C:een.
- Kääntele vihannekset riisijauhossa ja sen jälkeen tempurataikinassa. Kaada vihannekset kuumaan öljyyn ja paista kullanruskeiksi ja rapeiksi.
- Ota ne pois öljystä ja aseta ne paperille rasvan imemiseksi. Toista prosessi, kunnes kaikki vihannekset on paistettu.
Chef's Tip
- Myös esim. siitakesienet, enokisienet ja osterivinokkaat maistuvat hyvältä tempurassa.
- Mausta tempura mausteilla tai misolla.