Kamaralastut neilikalla ja laakerinlehdellä maustetusta tapiokasta

Reseptistä tulee noin kaksi gastro-pellillistä kuivattuja tapiokahiutaleita.

    Valmistusohje

    Ainesosat

    0,5 l vettä
    75 g tapiokahelmiä
    50 g OSCAR® Paistettu Maku
    0,5 l öljyä, miedon makuista
    5 g OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna
    neilikoita
    Laakerinlehti   

     

    Laakerisuola: 

    2 rkl karkeaa suolaa 
    1 tl etikkajauhetta 
    5 kuivattua laakerinlehteä 
     

    1. Kiehauta vesi, OSCAR® Paistettu Maku, OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna, neilikat ja laakerinlehdet. Anna liemen vetäytyä vähintään 30 min, siivilöi siitä mausteet ja kiehauta liemi tapiokalastujen kanssa. 
    2. Sekoita, kunnes helmet ovat kirkkaita ja läpinäkyviä. On tärkeää, ettei se pala pohjaan.
    3. Levitä massa leivinpaperille mahdollisimman ohuelti. Kerroksessa ei kuitenkaan saa olla aukkoja. 
    4. Laita pellit uuniin 50–75 °C:n lämpötilaan ilman kiertoilmatoimintoa noin 6–8 tunniksi, kunnes ne ovat täysin kuivia ja rapeita. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää kuivuria.
    5. Sekoita suola, etikkajauhe ja kuivatut laakerinlehdet.
    6. Kuumenna öljy kattilassa 180 °C:een. Friteeraa kuivattuja tapiokalastuja noin puolen minuutin ajan ja aseta ne sitten rasvaa imevälle paperille.
    7. Ripottele päälle irrallisia tapioka-”kamanan” paloja ja laakerisuolaa. 

    Chef's Tip

    Säilytetään mieluiten ilmatiiviissä säiliössä enintään 2 kuukautta.