Tandoori Vegan Schnitzel paistettuna currylehtien kanssa ja tarjoiltuna kookospähkinärelissin, jogurtin, kurkun ja mintun kanssa

Intia

Tandoori garam masala on maustesekoitus, joka antaa ruoalle makua ja hienon aromin. Garam tarkoittaa vahvaa ja lämmintä, kun taas masala viittaa mausteisiin. Toisin sanoen garam masala on sekoitus mausteita, jotka antavat keholle lämpöä. Kahta samanlaista garam masala -ohjetta ei ole.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

Kookospähkinärelissi

  • 2 kookospähkinää (voidaan korvata paahdetuilla kookoshiutaleilla)
  • 2 vihreää chiliä
  • 100 g inkivääriä
  • 2 suurta valkosipulinkynttä hienonnettuina
  • 300 ml vegaanista jogurttia 
  • 2 limettiä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 50 g tuoretta korianteria
  • suolaa
  1. Kuori punasipulit, puolita ne ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita sipulit jääveteen, kunnes niitä tarvitaan. Kaada vesi pois läviköllä.
  2. Kuori kurkut, leikkaa ne 1,5 cm:n paloiksi ja sekoita yhteen OSCAR® Premium Sitruunatahna, valutettujen punasipuleiden ja mintunlehtien kanssa.
  3. Paista currylehdet kuumassa öljyssä. Aseta ne talouspaperin päälle ja ripottele pinnalle hieman suolaa.
  4. Paista Hälsans Kök® Vegan Schnitzel samassa öljyssä 2 minuuttia molemmilta puolilta ja ripottele päälle tandoorimausteseosta.

Kookospähkinärelissi

  1. Murra kookospähkinään pieni reikä ja paista sitä uunissa 180 °C:ssa noin 30 minuuttia. Jäähdytä kookospähkinät. Poista kookosliha ja hienonna karkeasti.
  2. Puhdista chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta inkivääri raastinraudalla.
  3. Sekoita kookosliha, chili, inkivääri, valkosipuli, jogurtti ja limettimehu karkeaksi massaksi.
  4. Paahda sinapinsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
  5. Sekoita relissi hienonnetun korianterin joukkoon. Mausta suolalla ja limettimehulla.
     

Chef's Tip

  • Voit myös käyttää muita rasvassa paistettuja yrttejä currylehtien sijaan: basilikaa, kafferilimetinlehtiä ja shisolehtiä.
  • Mausta relissi chili-limettisäilötyillä kurkuilla.