Tahmeaa glaseerattua halloumia, paahdettuja juureksia ja vihanneksia

Tahmeat glaseeratut halloumiviipaleet paahdettujen juuresten ja vihannesten kera puna- ja portviinikastikkeella sekä paahdetuilla ja kuorituilla hampunsiemeniillä

    RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

    Ainekset

    Vihannekset:

    • 10 värillistä porkkanaa
    • 2-3 palsternakkaa tikkuina
    • 2 bataattia tikkuina
    • 20 pientä juurikasta puolitettuina
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1 rkl hunajaa
    • 40 ml OSCAR® Kasvisfondi tiiviste

    Halloumi:

    Salaatti:

    • 130 g babypinaattia ja tuoreita yrttejä

    Kastike:

    Ripottele:

    • 1⁄2 kuppia paahdettuja, kuorittuja hampunsiemeniä
    • 2 rkl chia-siemeniä

    Valmistusohje

    1. Kuori ja leikkaa vihannekset ja paloittele ne tasakokoisiksi paloiksi. Kääntele ne oliiviöljyn, hunajan ja OSCAR® Kasvisfondi tiiviste joukkoon. Aseta ne leivinpaperille ja paista, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä.
    2. Leikkaa halloumi paksuiksi viipaleiksi ja grillaa kuivana, kunnes pinnassa näkyy raitoja.
    3. Sekoita OSCAR® Premium Punaviini & Portviini Reduktio, OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna, OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna, inkivääri ja öljy ja sekoita hyvin.
    4. Voitele halloumiviipaleet runsaalla punaviiniglaseerauksella ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Grillaa juuri ennen tarjoilua, kunnes ne kuumenevat ja karamellisoituvat. Paahda hamppu- ja chia-siemenet kullanruskeiksi.
    5. Kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vatkaa ne emuloimiseksi.
    6. Kääntele paahdetut kasvikset varovasti pinaatinlehtien ja yrttien joukkoon ennen tarjoilua. Annostele ne mataliin kulhoihin ja laita päälle glaseerattuja halloumiviipaleita. Kaada kastike päälle ja ripottele päälle hamppunsiemeniä.

    Vinkki:

    • Käytä tofua halloumien sijaan.
    • Maukas kastike sopii hyvin myös lihasalaattien kanssa.
    • Kokeile myös muita paistettuja vihanneksia, kuten bataattia, pieniä perunoita, paprikaa, kesäkurpitsaa ja kukkakaalia