Suolatut struudelit sekä Vegan Mince, chutney ja aprikoosi

  • 10 annosta

Valmistusohje

Ainesosat

500 g Hälsans Kök® Vegan Mince 
900 g filo-taikinaa
4 omenaa kuutioina 
2 punasipulia kuutioina 
50 g pistaasipähkinöitä 
100 g kuivattua aprikoosia kuutioina   
100 g Puljonki Paholaisen Hillo®
1 tl jauhettua kanelia  
1 dl neutraalin makuista öljyä  
 

  1. Soteeraa sipulit ja omenat öljytilkassa. Lisää sitten joukkoon Hälsans Kök® Vegan Mince, Puljonki Paholaisen Hillo®, aprikoosi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia ja lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta seos ei pala pohjaan. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  2. Ota filo-taikinalevy ja aseta se kuivalle pöydälle. Sivele miedon makuista öljyä ja aseta päälle toinen filo-taikinalevy. Tee samalla tavalla vähintään 5 kerrosta. 
  3. Jaa täyte filo-taikinan keskelle ja rullaa taikina puoliksi sen päälle. Sulje päät täytteen kohdalle asti ja rullaa taikina kokonaan rullaksi. Sen jälkeen sinulla on suljettu struudeli, jossa täyte on kokonaan filo-taikinan sisällä.
  4. Sivele struudeli öljyllä ja paista 20–25 min 200 asteessa kullanruskeiksi ja rapeiksi. 

Chef's Tip

Voit myös ripotella struudelin päälle tomusokeria ja etikkajauhetta.