Som tam -salaatti vihreän mangon, omenoiden, sellerin, pähkinöiden ja grillatun Sensational™ Sausage kanssa

Thaimaa

Som Tam on yksi suosituimmista thaimaalaisista salaateista, ja se on päivittäinen ruoka monissa thaimaalaisissa kodeissa. Salaatti löytyy kaikista thaimaalaisista katuruokakojuista. Salaatti murskataan suuressa savimorttelissa, joka on valmistettu erityisesti tähän tarkoitukseen. Ihana vihreän papaijan tuoksu yhdistettynä morttelin ääneen salaattia valmistettaessa, on aivan taianomainen. Salaatti on itse asiassa nimetty tämän "tam tam" -äänen mukaan.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

Koristeeksi

  • 1 nippu tuoreita korianterinlehtiä
  • 30 g paahdettuja pähkinöitä, maapähkinöitä/cashewpähkinöitä
     
  1. Kuori mango, selleri ja omenat.
  2. Leikkaa mango, selleri ja omenat pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi mandoliiniraudalla tai raastinraudalla. 
  3. Hienonna valkosipuli, pähkinät ja chili morttelissa karkeaksi tahnaksi tai sekoita tehosekoittimessa.
  4. Sekoita OSCAR® Aasialainen Fondi tiiviste, vettä, limettimehua ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut.  
  5. Puolita kirsikkatomaatit ja murskaa ne kevyesti.
  6. Sekoita kaikki yhteen som tam -salaatiksi (vihannekset, kastike, pähkinät, tomaatit). Annostele yhteen suureen kulhoon tai 10 pieneen kulhoon.
  7. Grillaa Hälsans Kök® Sensational™ Sausage 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele ne sitten OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna ja leikkaa ne paloiksi. 
  8. Tarjoile lisukkeena som tam -salaattia ja ripottele päälle pähkinöitä ja korianteria. 
     

Chef's Tip