
RESEPTI JA VALMISTUSOHJE
Ainekset
- 800 g herkkusieniä
- suolaa 1 %
- 400 g kantarelleja
- öljyä
- 30 g kuivattuja herkkutatteja
- 350 g ohranjyviä
- 1 l Puljonki® Signature Kanaliemi
- 5 dl kuohukermaa tai mascarponejuustoa
- 0,5 dl lipstikkaöljyä
- 100 g omenakuutioita
Valmistus
- Hienonna herkkusienet yleiskoneessa. Anna suolaantua (1 % suolaa) 2 tunnin ajan. Purista neste talteen ja käytä se ohran keittämisessä.
- Paista kantarellit öljytilkassa. Anna jäähtyä. Liota ja silppua herkkutatit.
- Keitä herkkutatit ja ohra kypsiksi kanaliemen ja herkkusienistä irronneen nesteen seoksessa. Kaada ohranjyvät siivilään ja anna jäähtyä. Ota keitinliemi talteen. Keitä keitinliemi glaceksi. Kääntele jäähtynyt ohra sen joukkoon.
- Vaahdota kuohukerma kevyesti. Mausta lipstikkaöljyllä ja omenakuutioilla. Sekoita sienet ja ohra kerman sekaan ennen tarjoilua.