Kala/äyriäiset

Savulohta, soba-nuudeleita ja vihanneksia

Teesavustettua lohta, inkivääriglaseerattuja soba-nuudeleita ja lämmin seesamikastike koristeltuna merilevällä
  • 10 Annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainesosat

Lohi:

Nuudelit:

  • 10 annosta soba-nuudeleita
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 3 kevätsipulia renkaina
  • 2 porkkanaa ohuina siivuina
  • juliennesuikaleet
  • 3-4 bok choytä trimmattuna ja
  • lehdet eroteltuina
  • 300 g edamame-papuja
  • 4,7 dl lämmintä vettä
  • 15 ml OSCAR® Kasvisfondi tiiviste

Koristeluehdotus:

  • mustia seesaminsiemeniä
  • merilevää

Valmistus

  1. Marinoi lohta OSCAR® Aasialainen Fondi tiiviste, seesamiöljyssä ja inkiväärissä vähintään 2 tuntia.
  2. Aseta savustuslastut suuren wokkipannun tai vastaavaan pohjalle ja ripottele päälle teenlehtiä. Aseta ritilä aivan savustuslastujen päälle ja laita lohi ritilälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Aseta kansi tai hopeapaperi wokkipannun päälle ja grillaa lohta 10-12 minuuttia keskilämmöllä, kunnes lohi on savustettu kypsäksi ja tasaantunut. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja anna savun vetäytyä.
  4. Keitä nuudeleita hiljalleen vedessä pari minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna veden valua pois. Kuumenna seesamiöljy suuressa kattilassa. Kuullota kevätsipulia, porkkanat juliennesuikaleina, bok choy -lehtiä ja edamame-papuja muutaman minuutin ajan. Kääntele nuudelit joukkoon ja sekoita vesi OSCAR® Kasvisfondi tiiviste joukkoon.
  5. Tarjoa savulohi nuudelien päällä. Kaada pinnalle pannun mehu. Koristele pihdeillä ja mustilla seesaminsiemenillä.

Vinkki:

  • Lohen voi paistaa uunissa tai pannulla.
  • Korvaa soba-nuudelit pastalla tai kasvisnuudeleilla.
  • Lisää tuoreta chiliä, limetin kuorita ja paahdettuja seesaminsiemeniä lisäkoristeeksi