Rapeat kroketit täytteenä Vegan Mince ja punajuurimarmeladia

Ohjeesta syntyy noin 20 krokettia à 50 g

  • 10 annosta

Valmistusohje

Ainesosat

150 g Hälsans Kök® Vegan Mince 
700 g kuorittuja perunoita kuutioina 
70 g voita
1 munaa
4 rkl jauhoja
50 g OSCAR® Paistettu Maku
20 g OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna
1 rkl jauhettua kanelia, kardemummaa, neilikkaa 
200 g pankoa
2 dl jauhoja
3 munaa
 

Punajuurimarmeladi:

5 dl hillotun punajuuren lientä (tai hillotun punasipulin lientä)
10 g agaria 

  1. Kiehauta punajuuriliemi ja soseuta agar. Vie liemi kylmään vähintään 4 tunniksi ja sekoita sitten täysin sileäksi.
  2. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta tasaiseksi voin avulla. 
  3. Kääntele massan joukkoon Hälsans Kök® Vegan Mince, jauhot, kananmunat, OSCAR® Paistettu Maku ja OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna ja mausta lämpimillä mausteilla. 
  4. Anna jäähtyä. Voit muotoilla kroketit silikonimuoteilla tai pyöritellä ne käsin. Pakasta ne. 
  5. Käännä jäähtyneet pallot pois silikonimuoteista.
  6. Kääntele pallot ensin jauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja pankossa ja sen jälkeen uudestaan kananmunassa ja pankossa. 
  7. Friteeraa kroketit kullanruskeiksi 170 °C:ssa.

Chef's Tip

Ripottele friteerattujen krokettien päälle tomusokeria ja etikkajauhetta.