Grillatut quesadillat mausteisen Vegan Mince, mustien papujen, avokadon ja korianterisalsan kanssa

Meksiko

Chipotlet ovat savustettuja jalapenoja tomaattitahnassa. Niitä käytetään pata- ja chiliruokiin sekä chipotle-majoneesiin.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

Korianterisalsa

  • 3 suurta salaattisipulia
  • 3 avokadoa
  • 4 tomaattia
  • 100 g korianteria
  • 100 ml limettimehua
  • 50 ml etikkaa
  • suolaa

Koristeeksi

  • 10 vehnätortillaa
  • 200 g vegaanista juustoa
     
  1. Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Raasta kurpitsa ja sekoita joukkoon 2 tl suolaa.
  3. Hienonna chipotlet ja säästä neste.
  4. Paista sipulia ja valkosipulia öljyssä 3 minuuttia. Lisää Hälsans Kök® Vegan Mince ja sekoita.
  5. Lisää chipotle, neste ja OSCAR® Paistettu Maku, vesi ja mustapavut ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Mausta suolalla. 
  6. Puhdista sipuli ja avokadot ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
  7. Viipaloi tomaatit ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi.
  8. Hienonna korianteri.
  9. Sekoita kaikki juuri ennen tarjoilua.
  10. Mausta suolalla ja lisää etikkaa maun mukaan.
  11. Jaa täyte tortillojen toiselle puolelle, lisää raastettu kurpitsa ja juusto ja taita puolikuun muotoiseksi.
  12. Tortillat ovat nyt valmiita grillattavaksi tai paistettavaksi pannulla tai uunissa. Grillaa molemmilta puolilta 2 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja sisältä lämpimiä. Tarjoile korianterisalsan kanssa.

Chef's Tip

  • Tortillat on helppo valmistaa edellisenä päivänä ja paistaa uunissa grillaamisen sijaan.
  • Kokeile tehdä maissitortilloja itse.