Pohjoismaiset vegaaniset hotdogit

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainesosat

  • 10 Hälsans Kök Sensational Sausage -makkaraa
  • 10 hot dog -sämpylää

Rakuunaemulsio: 

  • 2,5 dl neutraalin makuista öljyä
  • ½ nippua rakuunaa
  • ½ dl aquafabaa (säilöttyjen kikherneiden lientä)
  • 10 g OSCAR Premium Sitruunatahna

Omena- ja piparjuurikompotti:

  • 4 omenaa
  • 2 punasipulia
  • Voita tai öljyä paistamiseen
  • 50 g sokeria
  • 2 dl omenamehua
  • 40 g OSCAR Premium Valkoviini Reduktio
  • Tuoretta piparjuurta

Tomaattirelissi:

  • 2 punasipulia
  • 4 tomaattia
  • Öljyä
  • 4 rkl Puljonki Paholaisen Hillo®
  • 2 rkl OSCAR Premium Fermentoitua Valkosipulitahna

Hillottu fenkoli:
(valmistetaan edellisenä päivänä)

  • 1 fenkoli
  • 2 dl hilloamislientä
  • Mausta halutessasi OSCAR Premium Valkoviini Reduktio.

Valmistusohje

Rakuunaemulsio: 

  1. Sekoita öljy ja rakuuna keskenään. Saat öljystä täysin vihreää lämmittämällä sen 70 asteeseen ennen rakuunan sekoittamista sen joukkoon.
  2. Sekoita aquafaba ja OSCAR Premium Sitruunatahna sauvasekoittimella nopeasti keskenään. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana.
  3. Jos emulsio on liian paksua, voit lisätä tilkan kylmää vettä.

Omena- ja piparjuurikompotti:

  1. Kuutioi omenat ja sipuli. Kuullota ne kattilassa voissa tai öljyssä, kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita.
  2. Lisää sokeri, omenamehu ja OSCAR Premium Valkoviini Reduktio.
  3. Kun omenat ovat kypsiä, soseuta ne kompotiksi. Mausta kompotti piparjuuriraasteella.

Tomaattirelissi:

  1. Hienonna punasipuli ja tomaatit. Kuullota ne öljytilkassa.
  2. Lisää Puljonki Paholaisen Hillo® ja OSCAR Premium Fermentoitua Valkosipulitahna.
  3. Keitä ainesosat kompotiksi, ja jäähdytä ennen käyttöä.

Hillottu fenkoli:

  1. Kiehauta hillopurkki OSCAR Premium Valkoviini Reduktio ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja laita ne jäähtyneeseen hilloamisliemeen odottamaan seuraavaa päivää.

Tarjoilu:

  1. Grillaa Hälsans Kök Sensational Sausage -makkarat rapeiksi ja kullanvärisiksi keskilämmöllä (sisälämpötila 74 astetta). Paahda sämpylät.
  2. Asettele omenakompottia, tomaattirelissiä ja hillottua fenkolia hot dog -sämpylöille. Raasta päälle halutessasi tuoretta piparjuurta ja tarjoile heti.