Pannulla paistettu harissa Vegan Mince paahdettujen pähkinöiden ja sipulin kanssa, tarjoiltuna hummuksen ja ohutleivän kanssa

Libanon 

Harissa on Tunisiasta lähtöisin oleva chilikastike. Nykyään sitä käytetään kuitenkin kaikissa Lähi-idän keittiöissä, joissa harissakulho löytyy aina päivällispöydästä. Sitä käytetään samalla tavalla kuin suolaa ja pippuria Euroopassa. Mutta ole varovainen! Harissa on uskomattoman voimakas aromaattinen chilikastike, joka pohjautuu joko raikkaisiin tai savustettuihin punaisiin chileihin. Chilit on sekoitettu valkosipulin, juustokuminan, tuoreen korianterin, sitruunan ja oliiviöljyn kanssa.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

  • 4 punasipulia
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 100 ml oliiviöljyä
  • 800 g Hälsans Kök® Vegan Mince
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl juustokuminansiemeniä
  • 2 rkl jauhettua korianteria
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 rkl harissaa
  • 600 ml vettä
  • 4–5 rkl OSCAR® Vegaaninen Häränmakuinen mauste
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kg hummusta
  • 400 g granaattiomenan siemeniä (voi käyttää pakastettuja)
  • 50 g lehtipersiljaa
  • 100 g paahdettuja manteleita
  • 10 ohutleipää
     
  1. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi.
  2. Murskaa valkosipulinkynnet ja paista isossa kattilassa oliiviöljyn ja punasipulin kanssa keskilämmöllä 5 minuuttia ilman, että ne saavat väriä.
  3. Lisää Hälsans Kök® Vegan Mince, kaikki mausteet, hunaja ja harissa sekä sekoita hyvin.
  4. Lisää OSCAR® Vegaaninen Häränmakuinen mauste ja vesi ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Jaa hieman hummusta 10 pienelle lautaselle ja annostele Hälsans Kök® Vegan Mince päälle. Koristele granaattiomenan siemenillä, hienonnetulla persiljalla ja manteleilla. Tarjoile ohutleivän kanssa.

Chef's Tip

  • Voit käyttää kaikenlaisia pähkinöitä.
  • Jos teet oman hummuksen, kokeile mustapapuja kikherneiden sijaan.