Makeaa selleriä, paahteista kanajäätelöä ja rapeita selleriviipaleita

  • 10 Annosta

Resepti ja valmistusohje

Ainekset

Paahteisen kanajäätelön:

Omenakääreen:

  • 2 omenaa
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 25 g tomusokeria

Sellerifromagen:

  • ½ l kuohukermaa
  • 60 g tomusokeria
  • 100 g omena-selleripyreetä
  • 4 liivatelehteä

Omena-selleripyreen:

  • 200 g kuorittua omenaa
  • 200 g selleriä
  • noin 3 dl omenamehua
  • sokeria
  • sitruunamehua

Rapeiden selleriviipaleiden:

  • 400 g selleriä ohuina viipaleina
  • 2 dl vettä
  • 200 g sokeria
  • ½ vaniljatanko

Valmistus

Paahteisen kanajäätelön:

  1. Keitä Puljonki® Signature Paahdettu Kana Fond, kunnes jäljellä on ½ dl.
  2. Karamellisoi sokeri voissa.
  3. Lisää maito ja kookosjauho, kiehauta ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  4. Siivilöi massa ja saosta se munankeltuaisilla.
  5. Jäähdytä ja lisää kokoon keitetty kanafondi joukkoon.
  6. Valmista jäätelöksi jäätelökoneessa.

Omenakääreen:

  1. Viipaloi omenat ohuelti mandoliinilla ja marinoi viipaleet omenaviinietikan ja tomusokerin seoksessa.
  2. Kääri omenaviipaleet sellerifromagen ympärille.

Sellerifromagen:

  1. Vatkaa kerma ja tomusokeri kevyeksi ja ilmavaksi vaahdoksi.
  2. Kääntele kylmä omena-selleripyree kermavaahdon joukkoon.
  3. Sekoita sulatetut liivatelehdet massan joukkoon ja pane jääkaappiin.

Omena-selleripyreen:

  1. Keitä omenat ja selleri pehmeiksi omenamehussa.
  2. Nosta ne mehusta ja anna kosteuden haihtua.
  3. Soseuta siivilän läpi.
  4. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla.

Rapeiden selleriviipaleiden:

  1. Blanseeraa selleriviipaleet.
  2. Keitä vedestä, sokerista ja vaniljasta siirappia muistuttava liemi.
  3. Kasta selleriviipaleet sokeriliemeen ja paista niitä 120-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat rapeita.

Tarjoiluehdotus: Tarjoile jälkiruoan kanssa rapeaksi paistettuja kanan nahkapaloja ja sitruunagranitaa.