No Meat -kasvispizza

5 pizzaa

    RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

    Ainesosat

    • 5 esipaistettua pizzapohjaa

    Tomaattikastike:

    • 5 dl kuorittuja tomaatteja                          
    • 1 punasipuli
    • 1 iso valkosipulinkynsi
    • 2 rkl kuivattua oreganoa
    • ¼ nippu tuoretta basilikaa
    • ½ dl oliiviöljyä
    • suolaa ja pippuria

    Lisukkeet:

    • 250 g raastettua mozzarellaa
    • 400 g Hälsans Kök Vegan Mince
    • 3 paprikaa
    • 2 punasipulia
    • Tuoreita kirsikkatomaatteja
    • Tuoretta kirveliä
    • Kuivattua chiliä

    Valmistusohje

    Tomaattikastike:

    1. Sekoita keskenään tomaatit, punasipuli, valkosipuli, oregano ja basilika. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana. Mausta suolalla ja pippurilla.
    2. Levitä tomaattikastike tasaisena kerroksena pizzoille. Säästä sitä noin 2 rkl.

    Pizzojen kokoaminen:

    1. Levitä mozzarellaraaste pizzoille tasaisena kerroksena. Aseta pinnalle paprika- ja punasipuliviipaleita.
    2. Sekoita Hälsans Kök Vegan Mince ja 2 rkl tomaattikastiketta keskenään kääntelemällä. Levitä pizzan päälle pieninä nokareina.
    3. Laita pizza 225-asteiseksi esilämmitettyyn uuniin (mielellään leivontakivelle). Paista 7–9 minuuttia, kunnes pizzapohja on rapea ja juusto on sulanut. 
    4. Jaa puolikkaat kirsikkatomaatit ja tuore kirveli pizzan päälle. Ripottele halutessasi pinnalle kuivattua chiliä.