Meksikolainen hampurilainen

  • 10 Annosta

Valmistusohje

Ainesosat

Tomaattisalsa

  • 5 tomaattia karkeasti hienonnettuna 
  • 1 sipuli hienonnettuna 
  • 2½ punaista chiliä viipaloituna
  • 1 nippu korianteria
  • 2 limetin mehu

Salaatti

  • 3 lehtisellerin vartta viipaloituna
  • 1 punasipuli viipaleina
  • 3 sydänsalaattia hienonnettuna
  • 5 porkkanaa raastettuna 

Salaattikastike

  • 2 ½ rkl tomaattipyreetä
  • 2 ½ rkl sitruunamehua 
  • 2 ½ rkl vettä 
  • Kourallinen minttua
     
  1. Kuumenna uuni 180 °C:een (kiertoilma 160 °C). 
  2. Laita jäiset Hälsans Kök® Sensational™ Burger uunipellille ja kypsennä 12–15 minuuttia. Käännä ne paistoajan puolivälissä. Ota pihvit uunista, aseta juustoviipale jokaisen hampurilaispihvin päälle ja kypsennä vielä 3–4 minuuttia.
  3. Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset keskenään. 
  4. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään kulhossa. 
  5. Vatkaa salaattikastikkeen ainekset ja kääntele kastike salaatin sekaan.  
  6. Lämmitä hapantaikinasämpylöitä uunissa 2 minuuttia. 
  7. Kokoa hampurilainen voitelemalla hapanleipäsämpylöiden pohja chipotlemajoneesilla. Lisää vesikrassi, hampurilaispihvit ja tomaattisalsa. Sulje hampurilaissämpylät. Tarjoile hampurilainen salaatin kanssa.