

Pohjoisthaimaalainen larb-salaatti wokkipaistetun Vegan Mince, jauhetun nam jim -kastikkeen, yrttien, kaalin ja kurkun kanssa
Thaimaa
Larb moo Isaan on klassinen laosilainen ja pohjoisthaimaalainen ruoka. Pohjois-Thaimaassa valmistetaan tätä suosittua ruokaa kaikenlaisesta lihasta, kuten sianlihasta ja kanasta. Se tarjoillaan hyvin lämpimänä ja raikkaana ruokana riisin kanssa.
- 10 Annosta
Method
Submitted by Zia Johansen on Sun, 03/28/2021 - 12:08
AINESOSAT
- 100 g tahmariisiä
- 5 sitruunaruohonvartta
- 6 kuivattua siemenetöntä chiliä
- 200 g pieniä punasipuleita
- 2 nippu korianteria
- 1 nippu minttua
- 40 ml kasviöljyä
- 800 g Hälsans Kök® Vegan Mince
- 20 kafferilimetin lehteä pakastettuna tai tuoreena
- 4 suurta kuivattua punaista chiliä
- 2 rkl paahdettua raakaa riisiä
Nam jim -kastike
- 4 punaista chiliä, pieniä thai-chilejä
- 2 suurta valkosipulinkynttä
- 200 ml limettimehua
- 100 ml vettä
- 45 ml hunajaa tai sokeria
- 45 ml OSCAR® Paistettu Maku
- 40 g OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna
- 40 ml vähäsuolaista soijakastiketta
Koristeeksi
- 1 valkokaali 600–700 g
- 400 g kurkkua tikkuina
- Paista riisiä kuivalla pannulla keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes se on vaaleankullanruskea.
- Murskaa paahdetut riisit morttelissa tai sekoita karkeaksi jauheeksi.
- Laita kaikki nam jim -kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita karkeasti. Mausta OSCAR® Paistettu Maku, limettimehulla ja sokerilla chilin maun säätämiseksi.
- Puhdista sitruunaruohonvarret ja punasipulit ja leikkaa me mahdollisimman hienoksi.
- Huuhdo korianterin ja mintun lehdet ja hienonna ne karkeasti.
- Kuumenna öljy wokissa tai suuressa pannussa ja paista Hälsans Kök® Vegan Mince suurella lämmöllä 2–3 minuuttia kafferilimetin lehtien ja kuivattujen punaisten chilien kanssa.
- Siirrä jauheliha pois liedeltä ja sekoita se kulhossa sitruunaruohon, kuivattun chilin, sipulin ja nam jim -kastikkeen kanssa. Mausta.
- Sekoita joukkoon minttu ja korianteri ja asettele ne 10 pieneen kulhoon tai lautaselle. Ripottele päälle raakaa riisiä.
- Tarjoile salaatin kanssa karkeasti hienonnettua kaalia ja kurkkutikkuja.
Chef's Tip
- Kaikkia raakoja vihanneksia voi käyttää tässä miedontamaan chilien makua.
- Nam jim -kastiketta voi käyttää myös dippikastikkeena/kastikkeena thaimaalaisissa ruoissa.