Pohjoisthaimaalainen larb-salaatti wokkipaistetun Vegan Mince, jauhetun nam jim -kastikkeen, yrttien, kaalin ja kurkun kanssa

Thaimaa

Larb moo Isaan on klassinen laosilainen ja pohjoisthaimaalainen ruoka. Pohjois-Thaimaassa valmistetaan tätä suosittua ruokaa kaikenlaisesta lihasta, kuten sianlihasta ja kanasta. Se tarjoillaan hyvin lämpimänä ja raikkaana ruokana riisin kanssa.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

  • 100 g tahmariisiä
  • 5 sitruunaruohonvartta
  • 6 kuivattua siemenetöntä chiliä 
  • 200 g pieniä punasipuleita
  • 2 nippu korianteria
  • 1 nippu minttua
  • 40 ml kasviöljyä
  • 800 g Hälsans Kök® Vegan Mince
  • 20 kafferilimetin lehteä pakastettuna tai tuoreena 
  • 4 suurta kuivattua punaista chiliä
  • 2 rkl paahdettua raakaa riisiä 

Nam jim -kastike

Koristeeksi

  • 1 valkokaali 600–700 g 
  • 400 g kurkkua tikkuina
     
  1. Paista riisiä kuivalla pannulla keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes se on vaaleankullanruskea.
  2. Murskaa paahdetut riisit morttelissa tai sekoita karkeaksi jauheeksi.
  3. Laita kaikki nam jim -kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita karkeasti. Mausta OSCAR® Paistettu Maku, limettimehulla ja sokerilla chilin maun säätämiseksi.
  4. Puhdista sitruunaruohonvarret ja punasipulit ja leikkaa me mahdollisimman hienoksi.
  5. Huuhdo korianterin ja mintun lehdet ja hienonna ne karkeasti.
  6. Kuumenna öljy wokissa tai suuressa pannussa ja paista Hälsans Kök® Vegan Mince suurella lämmöllä 2–3 minuuttia kafferilimetin lehtien ja kuivattujen punaisten chilien kanssa.
  7. Siirrä jauheliha pois liedeltä ja sekoita se kulhossa sitruunaruohon, kuivattun chilin, sipulin ja nam jim -kastikkeen kanssa. Mausta.
  8. Sekoita joukkoon minttu ja korianteri ja asettele ne 10 pieneen kulhoon tai lautaselle. Ripottele päälle raakaa riisiä.
  9. Tarjoile salaatin kanssa karkeasti hienonnettua kaalia ja kurkkutikkuja.

Chef's Tip

  • Kaikkia raakoja vihanneksia voi käyttää tässä miedontamaan chilien makua.
  • Nam jim -kastiketta voi käyttää myös dippikastikkeena/kastikkeena thaimaalaisissa ruoissa.