Lammas

Lampaankare palsternakkasoseella ja minttumehulla

Klassinen lampaankare minttumehulla sekä kermaisella palsternakka- ja hernesoseella. Koristele herne- ja minttusalaatilla ja rapeilla prosciuttosuikaleilla
  • 10 Annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainesosat

  • 4-5 karitsankaretta trimmattuina
  • 35 g sulatettua minttuhyytelöä
  • 10 viipaletta prosciuttoa
  • merisuolaa ja rouhittua pippuria

Mehu:

Muhennos:

  • 4 suurta palsternakkaa kuorittuina
  • 4 suurta kuorittua perunaa
  • 260 g herneitä ja minttua
  • 50 g voita
  • merisuolaa ja rouhittua pippuria

Koristeluehdotus:

  • 100 g herneitä/hernettä/tuoreita mintunlehtiä koristeluun

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 200 °C:een. Hiero karitsanlihaan minttuhyytelöä. Mausta kunnolla. Aseta ne yhteen kerrokseen leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 20-25 minuuttia tai haluamaasi paistoasteeseen. Anna levätä ennen viipaloimista

 

Mehu:

  1. Kuumenna oliiviöljyä suuressa kattilassa ja kuullota selleriä, porkkanaa, sipulia, OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna, kunnes se karamellisoituu. Lisää tomaatit, mintunlehdet, vesi ja OSCAR® Sienifondi tiiviste ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Siivilöi ja lisää OSCAR® Premium Punaviini & Portviini Reduktio ja keitä kokoon siirappimaiseksi (tasaa tai muuta modifioitua tärkkelystä). Maista ja pidä lämpimänä.

Muhennos:

  1. Keitä sillä välin palsternakka ja perunat runsaassa kiehuvassa suolavedessä kypsiksi. Lisää herneet ja anna kiehua hiljalleen minuutin ajan. Kaada vesi pois ja soseuta se voin ja mausteiden kanssa tasaiseksi.

Prosciuttoa:

  1. Grillaa prosciuttoviipaleita yhtenä kerroksena grillin alla 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia.

Tarjoa lammastaviipaleet palsternakka- ja hernepyreen kanssa. Ripottele päälle herneitä ja herneenversoja. Koristele ripauksella mehua ja prosciuttoviipaleella.

Vinkki:

  • Kokeile tätä ateriaa bataatti- ja inkiväärisoseella tai paahdetuilla babyvihanneksilla.
  • Anna lampaankareelle rapea pinta ripottelemalla pinjansiemeniä glaseeratun lihan päälle.