Kylmä hernekeitto hapankerman kanssa

  • 10 Annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainesosat

  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ nippu timjamia
  • 1 kg pakasteherneitä
  • 1 l vettä
  • 100 ml OSCAR® Kasvis fondi Luomu
  • 200 g tuorejuustoa (tai hapankermaa)
  • 2 sitruunaa
  • suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Lisää timjami, pakasteherneet, vesi ja OSCAR® Kasvis fondi Luomu ja kiehauta.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi. Lisää keittoon tuorejuusto/kerma ja sekoita.
  3. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  4. Tarjoile esimerkiksi katkarapujen tai lämminsavulohen kanssa.