Korealainen riisikulho (vegaaninen)

  • 10 Annosta

Valmistusohje

AINESOSAT

PAISTETUT AASIALAISET KASVIKSET:

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 6 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 5 g kuorittua ja raastettua inkivääriä
  • 2 pitkää punaista chiliä viipaloituina
  • 8 viipaloitua paksoita
  • 300 g vihreitä papuja päädyt leikattuina ja puolitettuina
  • 50 g Hoisinkastiketta
  • 15 g soijaa
  • 40 g tuoretta korianteria
  • 5 silputtua kevätsipulia 
     

LISÄKSI:

  • 450 g basmatiriisiä
  • 100 g hienonnettuja suolaamattomia maapähkinöitä
  • 10 g seesaminsiemeniä
  • 30 g Sriracha-chilikastiketta
  • 20 g tuoretta korianteria
  1. Sekoita fariinisokeri, agavesiirappi, seesamiöljy, limettimehu, soija ja vesi kulhossa ja aseta sivuun. 
  2. Kuumenna seesamiöljy keskilämmöllä kattilassa. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Paista 2 minuuttia ja lisää Hälsans Kök® Vegan Mince, OSCAR® Vegaaninen Häränmakuinen mauste ja agavesiirappiseos. Jatka paistamista 6 minuuttia.
  3. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä. Lisää kevätsipuli. 
  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. 
  5. Paista aasialaiset kasvikset öljyssä kuumassa vokkipannussa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja paista rapeaksi. Poista valkosipuliseos öljystä ja aseta se sivuun. 
  6. Paista paksoi ja vihreät pavut nopeasti vokkipannussa. Lisää Hoisinkastike ja soija ja jatka paistamista 1–2 minuuttia sekoitellen tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Laita kasvikset isoon tarjoilukulhoon. Ripottele päälle rapea valkosipuliseos ja hienonnettu kevätsipuli.
  7. Annostele kulhoihin ensin riisi, sitten Hälsans Kök Vegan Mince ja lopuksi paistetut aasialaiset kasvikset. Ripottele päälle maapähkinöitä, seesaminsiemeniä, korianteria ja Sriracha-chilikastiketta.
     

Vinkki

Kokeile tätä reseptiä myös kiinalaisten pannukakkujen täytteeksi.