Koftat kikherneiden, mausteisen tomaattikastikkeen ja raakojen vihannesten kera

Libanon 

Tomaattikastike on todennäköisesti maailman suosituin kastike soijakastikkeen ollessa kakkossijalla. Se on vain arvaus, mutta yksi asia on täysin varma: Suositusta tomaattikastikkeesta on paljon erilaisia versioita.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

  • 600 g nauriita
  • 2–3 tl suolaa
  • 50 ml sitruunamehua
  • 4 sipulia, noin 150 g
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 25 g tuoretta timjamia 
  • 100 ml oliiviöljyä
  • 1000 ml tomaattimurskaa
  • 2 tl sokeria
  • 2–4 rkl harissaa
  • 4 spsk OSCAR® Sienifondi tiiviste
  • suolaa
  • 800 g keitettyjä kikherneitä
  • 200 g vihreitä kivettömiä oliiveja 
  • 800 g Hälsans Kök® Vegan Balls

Koristeeksi

  • korianteria
  • leipää
  1. Puhdista nauriit ja leikkaa ne lohkoiksi. Mausta lohkot suolalla ja sitruunamehulla ja anna marinoitua 30 minuuttia.
  2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja timjami.
  3. Kuullota nauriita, sipulia ja valkosipulia kattilassa, jossa on öljyä ja timjamia, noin 5–10 minuuttia keskilämmöllä, mutta älä anna niiden ruskistua liikaa.
  4. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen vielä 10–15 minuuttia.
  5. Lisää sokeri, harissa ja OSCAR® Sienifondi tiiviste ja anna hautua noin 30 minuuttia, kunnes seoksessa on haluamasi koostumus.
  6. Lisää kikherneet, oliivit ja Hälsans Kök® Vegan Balls ja anna kiehua hijalleen 10 minuuttia.
  7. Tarjoile koftapyörykät pienessä kulhossa suolattujen nauriiden, leivän ja korianterin kanssa.

Chef's Tip

  • Harissan tilalla voi käyttää kaikenlaisia chilitahnoja.
  • Korvaa oliivit taateleilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.