Kala/äyriäiset

Kalafileetä mustavalkosipuli- ja seesaminsiemenkuoressa sekä hernerisottoa

Seesaminsiemenillä maustetut kalafileet, vihreää hernerisottoa ja valkosipulilientä

    RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

    Ainesosat

    Kala:

    Risotto:

    • 100 g voita 2 salottisipulia kuutioina
    • 550 g arborioriisiä
    • 60 ml valkoviiniä
    • 120 ml OSCAR® Kalafondi tiiviste
    • 1 l vettä
    • 225 g hernepyreetä
    • 100 g parmesaaniraastetta
    • 1 rkl kermaa

    Liemi:

    Koristeeksi:

    • Tuoretta krassia
    • Kiehautettu sokeriherneet

    Valmistus

    1. Sekoita OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna, inkivääri ja seesaminsiemenet hyvin keskenään. Levitä runsaasti kalafileille ja anna niiden marinoitua 30 minuuttia.
    2. Lämmitä sillä välin voi suuressa kattilassa ja kuullota salottisipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät mutta eivät saa väriä. Lisää riisi ja anna paahtua kevyesti. Lisää viini ja sekoita, kunnes suurin osa on haihtunut. Sekoita joukkoon OSCAR® Kalafondi tiiviste ja kuumennettu vesi. Lisää kattilan lämmin liemikuutio, sekoita ja anna nesteen imeytyä. Lisää lihalientä, kunnes riisi on kypsää. Siirrä pois liedeltä, lisää sose, parmesaani ja kerma (tarvittaessa) ja kääntele.
    3. Paista kalafileitä pannulla 4-5 minuuttia molemmilta puolilta koosta riippuen tai kunnes ne juuri alkavat kuoriutua paksuimmasta osasta.
    4. Anna OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna, OSCAR® Kalafondi tiiviste, tähtianis, inkivääri ja vesi. Hauduta, kunnes tunnet tuoksun. Säädä mausteet. Tarjoa risotto matalassa kulhossa ja lisää kalafilee päälle. Koristele krassinlehdillä ja sokeriherneillä. Lisää lopuksi lämmin valkosipuliliemi.

    Vinkki:

    • Saat ripauksen aaasialaisuutta lisäämällä chiliä ja tuoretta korianteria.
    • Kokeile valmistaa broilerinfileetä, porsaanpaistia, tofun tai lammasta tällä tavalla.
    • Ripottele pinnalle rapeaa salottisipulisilppuja antamaan suutuntumaa.