Riista

Hirvipata, jossa maistuvat katajanmarjat, rosmariini ja vaahterasiirappi

Täyteläisen rosmariininen hirvenpata lisukkeena valkosipulikesäkurpitsaa
  • 10 Annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainesosat

Hirvenliha:

Myskikurpitsa

Kesäkurpitsa:

Koristeluehdotus:

  • Tuoretta rosmariinia tai timjamia

Valmistus

  1. Kuumenna tilkka öljyä paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli, porkkanat, selleri ja sienisilppu pehmeiksi ja karamellisoituneiksi. Nosta ne pois kattilasta ja laita sivuun.
  2. Lisää hieman öljyä ja kuullota peuranlihaa joka puolelta. Lisää sitten katajanmarjat, rosmariini, OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna ja OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna. Keitä pari minuuttia ja lisää OSCAR® Premium Punaviini & Portviini Reduktio, OSCAR® Härkäfondi tiiviste ja vesi. Kaada kypsät vihannekset, kokonaiset herkkusienet ja tomaattipyree kattilaan, sulje kansi ja anna hautua 1,5 tuntia tai kunnes liha on erittäin mureaa.  Suurusta muunnetulla tärkkelyksellä.

Myskikurpitsa:

  1. Kuori myskikurpitsa, leikkaa pieniksi lohkoiksi ja kääntele vaahterasiirappin sekä OSCAR® Premium Punaviini & Portviini Reduktio kanssa. Pirskota päälle hieman öljyä ja paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä, kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele kurpitsapaloja kerran.

Kesäkurpitsa:

  1. Kääntele kesäkurpitsat oliiviöljyssä kuumassa kattilassa, lisää OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna ja tilkka vettä ja anna kiehua, kunnes ne ovat juuri pehmeitä ja kirkkaan vihreitä. Mausta.

Ohje:

  1. Koristele pata-ateria rosmariinilla tai timjamilla ja tarjoa kesäkurpitsan kera.

Vinkki:

  • Valmista tämä maukas hirvipata täyteläisenä piirakana rapean taikinan kera.
  • Korvaa hirvennliha naudanlihalla tai lampaalla.
  • Korvaa kurpitsa kullanvärisillä viipaleilla, jotka on valmistettu bataatti- tai perunalastuista.