Grillatut hampurilaiset munakoison, zaaloukin ja säilöttyjen chilien kanssa

Marokko

Zaalouk on marokkolainen salaatti, joka tunnetaan kaikkialla Pohjois-Afrikassa. Salaatin pääraaka-aine on usein munakoiso. Salaatti sopii hyvin lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle lihalle, kalalle ja tagineruoille.
Munakoison maku muuttuu, kun sitä grillataan. Grillauksen jälkeen sen koostumus on kermainen ja maku savuinen. Savuinen maku, täyteläinen munakoison maku ja sitruunahappo nostavat kokonaisvaikutelman korkeammalle tasolle.
 

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

  • 4 munakoisoa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 tomaattia
  • 100 ml oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • suolaa
  • Pippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 10 Hälsans Kök® Sensational™ Burger
  • 2 rkl kasviöljyä

Koristeeksi

  • 2 sitruunaa
  • persiljaa
  • säilöttyjä vihreitä chilejä
     
  1. Puolita munakoisot ja sivele ne oliiviöljyllä. Grillaa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat tummanruskeita ja pehmeitä.
  2. Kuutioi tomaatit. Paista niitä oliiviöljyssä korkealla lämmöllä.
  3. Lisää hienonnettu valkosipuli, juustokumina ja paprika.
  4. Hienonna persilja ja lisää se tomaattien joukkoon.
  5. Kuutioi munakoisot (kuorineen tai ilman kuorta) ja lisää tomaattien joukkoon.
  6. Jatka sekoittamista ja keitä n. 15–20 min, kunnes munakoisot ovat kypsiä.
  7. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja lisää ripaus chilijauhetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Sivele Hälsans Kök® Sensational™ Burger öljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes niiden sisälämpötila on 74 °C. 
  9. Tarjoile pihvien kanssa zaaloukkia, sitruunaa, persiljaa ja säilöttyjä chilejä. 
     

Chef's Tip

  • Ruoka voidaan valmistaa edellisenä päivänä ja kuumentaa uunissa. Ripottele päälle leivänmuruja, niin saat hieman rapeutta.
  • Tarjoile tabboulehin kanssa.