Kala/äyriäiset

Grillattu mustekalasalaatti BBQ-kastikkeen kanssa

  • 10 Annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

"Salaatti":

  • 1 kg mustekalan lonkeroita (10 lonkeroa, 1 per annos)
  • 50 ml OSCAR® Kalafondi tiiviste
  • 2 l vettä
  • 6 kesäkurpitsaa
  • 4 munakoisoa
  • 2 fenkolia
  • 2 grillattua sitruunaa 
  • 50 ml oliiviöljyä
  • suolaa

BBQ-kastike:

Valmistusohje

  1. Kuumenna kaikki BBQ-kastikkeen ainekset kiehuvaksi modifioitua tärkkelystä lukuun ottamatta ja keitä kokoon 10 %. Lisää modifioitua tärkkelystä, kunnes koostumus muistuttaa ketsuppia. 
  2. Keitä mustekalaa vedessä ja OSCAR® Kalafondi tiiviste 45–60 minuuttia. 
  3. Ota pois liedeltä ja anna mustekalan lonkeroiden jäähtyä vedessä noin 30 minuuttia. 
  4. Huuhtele lonkerot, leikkaa ne, grillaa kuumalla grillauspannulla ja voitele BBQ-kastikkeella.
  5. Puolita kesäkurpitsa ja munakoiso ja anna niiden suolautua 30 minuuttia. 
  6. Grillaa kesäkurpitsaa ja munakoisoa kuumalla grillipannulla 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta ja voitele ne BBQ-kastikkeella. 
  7. Leikkaa fenkoli tikuiksi ja laita jääveteen, jotta siitä tulee rapeaa.
  8. Tarjoile grillattu munakoiso ja kesäkurpitsa yhdessä mustekalan, fenkolitikkujen, grillatun sitruunan ja oliiviöljyn kanssa. 

Vinkki