Corn dog ketsupin ja sinapin kanssa

YHDYSVALLAT

Yksi parhaista asioista monilla messuilla ja festivaaleilla Indianassa tai Yhdysvaltojen eteläosan katuruokarekoissa ovat heidän corn doginsa! Mikään ei sovi paremmin corn dogin kanssa kuin makea sinappi.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

Taikina

  • 300 g keltaista maissijauhoa
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 60 ml OSCAR® Vegaaninen Kananmakuinen mauste
  • 200 ml kasvimaitoa
  • 100 ml kikhernevettä
  • vehnäjauhoa, kaulimiseen
  • kasviöljyä tai maapähkinäöljyä paistamiseen
  • 200 ml ketsuppia 
  • 200 ml makeaa sinappia 
  1. Sekoita taikinan kuivat ainekset: maissijauho, jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola.
  2. Vatkaa märät ainekset taikinaksi: OSCAR® Vegaaninen Kananmakuinen mauste, kasvimaito ja kikhernevesi.
  3. Sekoita märät ja kuivat ainekset keskenään ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Kaada taikina korkeaan astiaan lähes yläreunaan asti (astian tulee olla makkaraa korkeampi). 
  5. Laita tikut Hälsans Kök® Sensational™ Sausage ja pyörittele ne jauhoissa.
  6. Laita makkarat suoraan taikinaan ja kääntele niitä hieman, jotta ne ovat kokonaan peittyneet, kun nostat ne pois taikinasta. Valuta ylimääräinen taikina pois.
  7. Pidä kutakin corn dogia lämpimässä öljyssä 5–7 sekuntia, jotta ne sulkeutuvat tiiviisti. Laita se sitten öljyyn (tämä varmistaa, että ne eivät jää kiinni kattilan pohjaan).
  8. Paista 3–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
  9. Paista jopa 4–5 corn dogia kerrallaan, jotta öljyn lämpötila ei laske. Kääntele niitä, jotta ne ruskistuvat tasaisesti. Aseta ne ritilälle ja anna jäähtyä.
  10. Tarjoile ketsupin ja sinapin kanssa.

Chef's Tip

  • Taikinaan voidaan lisätä erilaisia maustesekoituksia. Muista liottaa tikkuja 30 minuuttia ennen käyttöä.
  • Paloittele Hälsans Kök® Sensational™ Sausage pienemmiksi paloiksi ja tee niistä pieniä välipaloja.