Breaded Fillet, pikkelssiä ja suolattua sitruunaemulsiota

Tarjoa Breaded Fillet jouluvieraillesi. Voit tarjoilla sen joko lämpimänä itsenäisenä elementtinä tai leivän päällä tai perinteisen kalafileen ja remoulade-kastikkeen yhdistelmänä. 

  • 10 annosta

Valmistusohje

Ainesosat

Pikkelssi:

250 g avomaankurkkua
250 g pikkuporkkanoita
250 g hillosipuleita 
250 g romanescoa 
250 lehtiselleriä 
½ l vettä  
65 g suolaa  
8 dl omenaviinietikkaa  
350 g sokeria 
50 g OSCAR® Kasvisfondi tiiviste
1 rkl curryjauhetta  
1 rkl paprikajauhetta
½ rkl kurkumaa 
50 g suurustetta
 

Suolattu sitruunaemulsio:

3 pastöroitua munankeltuaista
1 tl dijoninsinappia
2 rkl OSCAR® Premium Sitruunatahna
suolaa ja pippuria myllystä
N. 4 dl neutraalin makuista öljyä
 

  1. Kiehauta vesi, suola ja 2 dl etikkaa kattilassa. Jäähdytä liemi. 
  2. Leikkaa kaikki vihannekset isoiksi paloiksi ja peitä ne liemellä (painele tarvittaessa). Vie purkki kylmään kahdeksi vuorokaudeksi.
  3. Valuta kasviksista suolaliemi. Kaada kuuma vesi vihannesten päälle siten, että ne peittyvät täysin ja anna niiden vetäytyä vedessä 90 minuuttia.
  4. Kiehauta 6 dl etikkaa ja sokeri. 
  5. Valuta vihannekset ja kaada ne lämpimään etikkaliemeen. Mausta paprikalla OSCAR® Kasvisfondi tiiviste, curryjauheella ja kurkumalla.
  6. Suurusta tasaiseksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Kaada kaikki ainekset kuumennettuun lasipurkkiin. Pikkelssi säilyy jääkaapissa 2-3 kuukautta.
  8. Soseuta munankeltuaiset OSCAR® Premium Sitruunatahna ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana, jotta emulsio jakautuu hitaasti. 
  9. Mausta pippurilla, dijonsinapilla ja maun mukaan muilla mausteilla OSCAR® Premium Sitruunatahna
     

Chef's Tip

Tarjoile Hälsans Kök® Breaded Fillet henkilölle. Voit myös hienontaa pikkelssin sauvasekoittimella ja sekoittaa sen sitruunaemulsioon, niin saat aikaan klassisen remoulade-kastikkeen.