Breaded Fillet, pikkelssiä ja suolattua sitruunaemulsiota

Tarjoa Hälsans Kök® Breaded Fillet jouluvieraillesi. Voit tarjoilla sen joko lämpimänä itsenäisenä elementtinä tai leivän päällä tai perinteisen kalafileen ja remoulade-kastikkeen yhdistelmänä. 

  • 10 Annosta

Valmistusohje

AINESOSAT

PIKKELSSI:

  • 250 g avomaankurkkua
  • 250 g pikkuporkkanoita
  • 250 g hillosipuleita 
  • 250 g romanescoa 
  • 250 lehtiselleriä 
  • ½ l vettä  
  • 65 g suolaa  
  • 8 dl omenaviinietikkaa  
  • 350 g sokeria 
  • 50 g OSCAR® Kasvisfondi tiiviste
  • 1 rkl curryjauhetta  
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½ rkl kurkumaa 
  • 50 g suurustetta
     

SUOLATTU SITRUUNAEMULSIO:

  • 3 pastöroitua munankeltuaista
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl OSCAR® Premium Sitruunatahna
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • N. 4 dl neutraalin makuista öljyä
  1. Kiehauta vesi, suola ja 2 dl etikkaa kattilassa. Jäähdytä liemi. 
  2. Leikkaa kaikki vihannekset isoiksi paloiksi ja peitä ne liemellä (painele tarvittaessa). Vie purkki kylmään kahdeksi vuorokaudeksi.
  3. Valuta kasviksista suolaliemi. Kaada kuuma vesi vihannesten päälle siten, että ne peittyvät täysin ja anna niiden vetäytyä vedessä 90 minuuttia.
  4. Kiehauta 6 dl etikkaa ja sokeri. 
  5. Valuta vihannekset ja kaada ne lämpimään etikkaliemeen. Mausta paprikalla OSCAR® Kasvisfondi tiiviste, curryjauheella ja kurkumalla.
  6. Suurusta tasaiseksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia.
  7. Kaada kaikki ainekset kuumennettuun lasipurkkiin. Pikkelssi säilyy jääkaapissa 2-3 kuukautta.
  8. Soseuta munankeltuaiset OSCAR® Premium Sitruunatahna ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana, jotta emulsio jakautuu hitaasti. 
  9. Mausta pippurilla, dijonsinapilla ja maun mukaan muilla mausteilla OSCAR® Premium Sitruunatahna

Vinkki

Tarjoile Hälsans Kök® Breaded Fillet henkilölle. Voit myös hienontaa pikkelssin sauvasekoittimella ja sekoittaa sen sitruunaemulsioon, niin saat aikaan klassisen remoulade-kastikkeen.