

Breaded Fillet, pikkelssiä ja suolattua sitruunaemulsiota
Tarjoa Hälsans Kök® Breaded Fillet jouluvieraillesi. Voit tarjoilla sen joko lämpimänä itsenäisenä elementtinä tai leivän päällä tai perinteisen kalafileen ja remoulade-kastikkeen yhdistelmänä.
- 10 Annosta
Valmistusohje
Submitted by Zia Johansen on Thu, 10/08/2020 - 01:11
AINESOSAT
PIKKELSSI:
- 250 g avomaankurkkua
- 250 g pikkuporkkanoita
- 250 g hillosipuleita
- 250 g romanescoa
- 250 lehtiselleriä
- ½ l vettä
- 65 g suolaa
- 8 dl omenaviinietikkaa
- 350 g sokeria
- 50 g OSCAR® Kasvisfondi tiiviste
- 1 rkl curryjauhetta
- 1 rkl paprikajauhetta
- ½ rkl kurkumaa
- 50 g suurustetta
SUOLATTU SITRUUNAEMULSIO:
- 3 pastöroitua munankeltuaista
- 1 tl dijoninsinappia
- 2 rkl OSCAR® Premium Sitruunatahna
- suolaa ja pippuria myllystä
- N. 4 dl neutraalin makuista öljyä
- Kiehauta vesi, suola ja 2 dl etikkaa kattilassa. Jäähdytä liemi.
- Leikkaa kaikki vihannekset isoiksi paloiksi ja peitä ne liemellä (painele tarvittaessa). Vie purkki kylmään kahdeksi vuorokaudeksi.
- Valuta kasviksista suolaliemi. Kaada kuuma vesi vihannesten päälle siten, että ne peittyvät täysin ja anna niiden vetäytyä vedessä 90 minuuttia.
- Kiehauta 6 dl etikkaa ja sokeri.
- Valuta vihannekset ja kaada ne lämpimään etikkaliemeen. Mausta paprikalla OSCAR® Kasvisfondi tiiviste, curryjauheella ja kurkumalla.
- Suurusta tasaiseksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia.
- Kaada kaikki ainekset kuumennettuun lasipurkkiin. Pikkelssi säilyy jääkaapissa 2-3 kuukautta.
- Soseuta munankeltuaiset OSCAR® Premium Sitruunatahna ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana, jotta emulsio jakautuu hitaasti.
- Mausta pippurilla, dijonsinapilla ja maun mukaan muilla mausteilla OSCAR® Premium Sitruunatahna.
RESEPTEISSÄ KÄYTETYT TUOTTEET
Vinkki
Tarjoile Hälsans Kök® Breaded Fillet henkilölle. Voit myös hienontaa pikkelssin sauvasekoittimella ja sekoittaa sen sitruunaemulsioon, niin saat aikaan klassisen remoulade-kastikkeen.