Ananascurry ja Vegan Balls fermentoidun pippurin ja minttusambalin ja rotin kanssa

Sri Lanka

Kanelia on käytetty tuhansia vuosia srilankalaisissa ruoissa. Sitä käytetään esimerkiksi keittoihin, chutneyhin, dhaliin, jälkiruokiin ja erilaisiin juomiin. Kaneli antaa herkullisen, aromaattisen aromin ja maun sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin.

  • 10 Annosta

Method

AINESOSAT

Minttusambal

  • 100 g punasipulia
  • 100 g inkivääriä
  • 6 pitkää vihreää chiliä
  • 2 suurta valkosipulinkynttä
  • 60 g mintunlehtiä
  • 100 g raastettua tuoretta kookosta
  • 100 ml limettimehua
  • 200 ml vettä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • ruskeaa riisiä
  • rotia (intialaista pannuleipää)
     
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat karkeasti.
  2. Leikkaa sitruunaruohovarret 3 cm:n pituisiksi tikuiksi ja murskaa ne kevyesti taittamatta niitä.
  3. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä.
  4. Lisää sipuli, porkkana, sitruunaruoho, currylehdet, kanelitangot, kurkuma ja sinapinsiemenet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 7–8 minuuttia.
  5. Lisää kookosmaito, Hälsans Kök® Vegan Balls, OSCAR® Premium Fermentoitu Pippuritahna, OSCAR® Aasialainen Fondi tiiviste ja suola ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  6. Puhdista ananas ja leikkaa se 2 x 2 cm:n paloiksi. Lisää juuri ennen tarjoilua.
  7. Kuori ja puhdista punasipuli, inkivääri, valkosipuli ja sekoita ne chilin, kookoksen, limetin, mintun ja veden kanssa tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla.
     

Chef's Tip

  • Minttusambalia voi säilyttää jääkaapissa 3 päivää. 
  • Voit korvata tuoreen kookoksen kuivatulla, raastetulla kookoksella.