Aasiaaliset vegaaniset hot dogit

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainesosat

  • 10 Hälsans Kök Sensational Sausage -makkaraa
  • 10 hot dog -sämpylää

Fermentoitu valkosipulimajoneesi:

  • ½ dl aquafabaa (säilöttyjen kikherneiden lientä)
  • 2 dl neutraalin makuista öljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 20 g OSCAR Paistettu Maku
  • 10 g OSCAR Premium Fermentoitua Valkosipulitahna

Hillottu chili:

  • ½ dl sokeria
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • Hieman suolaa
  • 1 tähtianis
  • 1 jalapeno hienonnettuna
  • 3 punaista chiliä

Aasialainen salaatti:

  • ¼ suippokaalia hienonnettuna
  • ¼ mangoa kuutioina 
  • ½ limetin mehu ja kuori 

Pinnalle:

  • Tuoretta korianteria ja sipulirenkaita

Valmistusohje

Fermentoitu valkosipulimajoneesi:

  1. Vaahdota kikhernevesi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon 1 dl öljyä vähän kerrallaan.
  2. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää loppu öljy, kunnes koostumus on haluttu.

Hillottu chili:

  1. Kiehauta kaikki ainekset liemessä. Anna liemen jäähtyä 5–10 minuuttia.
  2. Hienonna chili ja jalapeno. Lisää liemeen ja anna vetäytyä vielä 30 minuuttia.

Aasialainen salaatti:

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Viimeistele hot dogit salaatilla.

Tarjoilu:

  1. Grillaa Hälsans Kök Sensational Sausage -makkarat rapeiksi ja kullanvärisiksi keskilämmöllä (sisälämpötila 74 astetta). Paahda sämpylät.
  2. Kokoa hot dogit: makkara, fermentoitua valkosipulimajoneesa, aasialaista salaattia ja hillottua chiliä. Koristele tuoreella korianterilla ja sipulirenkailla.