Lampaankare palsternakkasoseella ja minttumehulla

Klassinen lampaankare minttumehulla sekä kermaisella palsternakka- ja hernesoseella. Koristele herne- ja minttusalaatilla ja rapeilla prosciuttosuikaleilla
  • 10 Annosta

Resepti ja menettely

Ainesosat

 

  • 4-5 karitsankaretta trimmattuina
  • 35 g sulatettua minttuhyytelöä
  • 10 viipaletta prosciuttoa
  • merisuolaa ja rouhittua pippuria

 

Mehu

Muhennos

  • 4 suurta palsternakkaa kuorittuina
  • 4 suurta kuorittua perunaa
  • 260 g herneitä ja minttua
  • 50 g voita
  • merisuolaa ja rouhittua pippuria

 

Koristeluehdotus

  • 100 g herneitä/hernettä/tuoreita mintunlehtiä koristeluun

Valmistus

 

  1. Lämmitä uuni 200 °C:een. Hiero karitsanlihaan minttuhyytelöä. Mausta kunnolla. Aseta ne yhteen kerrokseen leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 20-25 minuuttia tai haluamaasi paistoasteeseen. Anna levätä ennen viipaloimista
     
  2. Mehu: Kuumenna oliiviöljyä suuressa kattilassa ja kuullota selleriä, porkkanaa, sipulia, OSCAR® Premium Fermentoitua valkosipulitahnkaa, kunnes se karamellisoituu. Lisää tomaatit, mintunlehdet, vesi ja OSCAR® Sienifondi tiiviste ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Siivilöi ja lisää OSCAR® Premium Punaviini- ja portviinireduktiota ja keitä kokoon siirappimaiseksi (tasaa tai muuta modifioitua tärkkelystä). Maista ja pidä lämpimänä.
     
  3. Keitä sillä välin palsternakka ja perunat runsaassa kiehuvassa suolavedessä kypsiksi. Lisää herneet ja anna kiehua hiljalleen minuutin ajan. Kaada vesi pois ja soseuta se voin ja mausteiden kanssa tasaiseksi.
     
  4. Grillaa prosciuttoviipaleita yhtenä kerroksena grillin alla 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia.
     
  5. Tarjoa lammastaviipaleet palsternakka- ja hernepyreen kanssa. Ripottele päälle herneitä ja herneenversoja. Koristele ripauksella mehua ja prosciuttoviipaleella.

Kokin vinkit
 

  • Kokeile tätä ateriaa bataatti- ja inkiväärisoseella tai paahdetuilla babyvihanneksilla.
  • Anna lampaankareelle rapea pinta ripottelemalla pinjansiemeniä glaseeratun lihan päälle.