Riista

Hirvipata, jossa maistuvat katajanmarjat, rosmariini ja vaahterasiirappi

Täyteläisen rosmariininen hirvenpata lisukkeena valkosipulikesäkurpitsaa
  • 10 Annosta

Ainekset ja menettely

Ainesosat

 

Hirvenliha:

Pinnalle:

Kesäkurpitsa:

Koristeluehdotus:

Tuoretta rosmariinia tai timjamia

 

 

Valmistus

 

  1. Kuumenna tilkka öljyä paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulia, porkkanoita, selleriä ja sienisilppua pehmeiksi ja karamellisoituiksi. Nosta ne pois kattilasta ja laita sivuun.
     
  2. Kuori kurpitsat ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Kääntele vaahterasiirappin, OSCAR® Premium Punaviini- ja portviinireduktion joukkoon. Pirskota päälle hieman öljyä ja paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä, kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele ne kerran.
     
  3. Sitruuna: Kääntele oliiviöljyssä kuumassa kattilassa, lisää OSCAR® Premium Fermentoitu valkosipuli -tahkaa ja tilkka vettä ja keitä kypsiksi ja kirkkaanvihreiksi. Mausta. Koristele pata-ateria rosmariinilla tai timjamilla ja tarjoa kesäkurpitsan kera.

 

 

Kokin vinkit

 

  • Valmista tämä maukas hirvipata täyteläisenä piirakana rapean taikinan kera.
  • Korvaa hirvennliha naudanlihalla tai lampaalla.
  • Korvaa kurpitsa kullanvärisillä viipaleilla, jotka on valmistettu bataatti- tai perunalastuista.