Broileria prosciuttoon käärittynä ja kukkakaalipyreetä

Broilerinrintaa täytettynä valkosipulilla ja Manchego-juustolla käärittynä prosciuttoon tarjoiltu kermaisella kukkakaalipyreellä täyteläisen valkosipulimehun kera
  • 10 Annosta

Ainekset ja menettely

Ainesosat

 

Broileri

  • 10 broilerinrintaa tasakokoisina
  • 120 g OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna
  • 10 viipaletta Manchego-juustoa
  • 10 viipaletta prosciuttoa
  • 3 rkl oliiviöljyä

 

Kukkakaalipyree

  • 2 keskikokoista perunaa kuutioina
  • 1 keskikokoinen kukkakaali, karkeasti hienonnettuna
  • 100 ml OSCAR® Kanafondi tiiviste
  • 750 ml vettä
  • 40 g voita, 60 g parmesaaniraastetta

 

Mehu

  • 30 g voita
  • 1 suuri sipuli viipaleina
  • 1 omena kuutioina
  • 1 sellerinvarsi kuutioina
  • 50 g OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna
  • 50 ml OSCAR® Kanafondi tiiviste
  • 1 l vettä
  • mahdollisesti modifioitua tärkkelystä suurustamiseen.
     

Broccolini

  • 10 parsakaalia
  • 50 ml oliiviöljyä 1-2 punaista chiliä viipaleina
  • 40-60 g OSCAR® Premium Fermentoitua Valkosipulitahna

 

Koristeluehdotus

  • rapeat salvianlehdet

Valmistus
 

  1. Lämmitä uuni 180 °C:een. Aseta broilerinrinnat alas ja leikkaa pieni tasku kummankin rinnan alapuolelta. Voitele runsaasti OSCAR® Premium Fermenloitua valkosipulitahnaa jokaisen broilerinrinnan päälle ja lisää Manchego-juustoviipale. Kääri jokainen broilerin rintapala prosciuttoviipaleeseen siten, että täyte peittyy.
     
  2. Aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kaada päälle oliiviöljyä. Paista 20-25 minuuttia. Sivele niitä 2-3 kertaa, kunnes ne ovat kullanruskeita ja läpikypsiä.
     
  3. Pyree: Hauduta perunoita ja kukkakaalia OSCAR®-kanafonditiivisteessä ja vedessä, kunnes ne pehmenevät. Kaada vesi pois, lisää voi ja parmesaani, soseuta hyvin ja mausta. Murustele karkean siivilän tai siivilän läpi ja soseuta tasaiseksi.
     
  4. Valmista tällä välin mehu kuumentamalla voi suuressa kattilassa ja paistamalla sipulia, porkkanaa ja selleriä 5-8 minuuttia, kunnes ne karamellisoituvat. Lisää OSCAR® Premium Fermentoitu valkosipulitahna ja kanaliemi. Anna kiehua kokoon hiljalleen 20 minuuttia. Anna vetäytyä hyvin.
     
  5. Suurusta tarvittaessa.
     
  6. Valmista parsakaali. Kuumenna oliiviöljy. Paista chili ja OSCAR® Premium Fermentoitu valkosipulitahna ja parsakaalia. Lisää hieman vettä. Anna höyryn kypsentää parsakaali pehmeäksi ja vihreäksi.
     
  7. Jaa kukkakaalipyree lautasille, viipaloi broilerin rintapalat ja asettele jokaisen lautasen päälle. Kaada sitten päälle musta valkosipulimehu. Koristele rapeilla salvianlehdillä, chilillä ja parsakaalilla.

Kokin vinkit

  • Valmista tämä maukas hirvipata täyteläisenä piirakana rapean taikinan kera.
  • Korvaa hirvennliha naudanlihalla tai lampaalla.
  • Korvaa kurpitsa kullanvärisillä viipaleilla, jotka on valmistettu bataatti- tai perunalastuista.