Reboot Creativity: Annostarjoilu

Kun noutopöytä muuttuu annoksiksi tai family-style-tarjoiluksi

Reboot Creativity Annostarjoilu

Saat inspiraatiota muutokseen noutopöydästä annostarjoiluksi REBOOT Camp -istunnostamme. Keittiopäällikkö Christian Bak kertoo, mitä hyödyllisiä vaikutuksia muutoksella on ollut Carnegie Investment Bankin henkilöstöravintolalle. Christian Bak uudistaa ruoan tarjoilemista henkilöstöravintolassa aiemmista työpaikoistaan saamiensa kokemusten avulla.
 

Syy saada aikaan muutos ruoan tarjoilemiseen henkilöstöravintolassa

 

 • Parempi yhteydenpito vieraisiin: Kun Carnegie Investment Bankin henkilöstöravintolassa siirryttiin noutopöydästä annostarjoiluun, siellä otettiin käyttöön avoin keittiö. Sen avulla vieraisiin saadaan suora yhteys.
 • Tuota vieraille ravintolatasoinen elämys: Yksi syistä uudistaa ruoan tarjoilu oli tuottaa lounastajille samanlainen elämys, jonka he saisivat nauttiessaan lounaansa jossain muussa kaupungin ravintoloista. Lounaan tulee toimia päivän kohokohtana.
 • Lounas kokoaa viettämään aikaa yhdessä: Annos- tai family-style-tarjoilu saa vieraat viettämään aikaa yhdessä. Ruoka nousee puheenaiheeksi ja antaa vieraille syyn olla vuorovaikutuksessa keskenään, koska yhteisen pöydän ääressä nautittu lounas muodostaa sosiaalisen kehyksen.
 • Tuoretta ja vaihtelevampaa ruokaa: Kun ruoka tarjoillaan annoksina eikä sitä kauhota noutopöydästä, on helpompi varmistaa, että ateriat ovat tasapainoisempia ja vaihtelevampia.

oscar puljonki resepti paistettuja nuudeleita
Paistettuja nuudeleita, OSCAR Premium Fermentoitua Valkosipulitahna ja OSCAR Aasialainen Fondi tiiviste.
Tarjoillaan aasialaisissa bambusta valmistetuissa höyrytyskoreissa. 

hot dog hälsans kök vegan sausage
Hot dog Hälsans Kök Vegan Sausage.
Tarjotaan biologisesti hajoavassa kulhossa.

 

Ruoan annostarjoilun edut

 

 • Lounaan tarjoileminen eri aikoina: Kun lounasvieraille annetaan vuorot, ruoan tuoreus on helpompi varmistaa. Noutopöydästä luopuminen vähentää ruokahävikkiä.
 • Mieti tarjoilumahdollisuudet uudelleen: Ateriat voidaan tarjoilla yhden hengen annoksina mutta myös family style/social dining -tyyliin, eli 4–6 vierasta saa eteensä useita pieniä astioita.
 • Käytä kauden raaka-aineita: Ajattele, että lounasravintolakin on ravintola. Anna toimittajiesi inspiroida uusilla tuotteilla ja kauden raaka-aineilla.


bulgurisalaattia punakaalia ja vinaigrettea
Bulgurisalaattia, punakaalia ja vinaigrettea.
Tarjoillaan laseissa.

vegetaarinen miso ramen
Vegetaarinen Miso Ramen pohjanaan Puljonki Signature Kasvisliemi Luomu.
Keitto tarjoillaan kannussa.

 

3 hyvää neuvoa noutopöydän muuttamiseksi annostarjoiluksi

 

 • Sitouta kaikki: Kun teet muutoksia, johdon ja henkilöstön täytyy sitoutua niihin. Kaikkien tulee tukea muutosta, jotta se onnistuu.
 • Ajattele ateriaa kokonaisuutena: Pidä menu pelkistettynä ja yhdenmukaisena, jotta annosten yksittäiset elementit pääsevät esille parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Käytä tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita: Raaka-aineiden laatu ratkaisee makuelämykset. Annostarjoilu vähentää raaka-aineiden tarvetta esimerkiksi noutopöytään verrattuna, joten voit olla kriittisempi ja valita parasta laatua, jotta annoksista tulee mahdollisimman herkullisia.
   

resepti naudan kylkipalat
Beef ribs glaseerattuina Puljonki Classic Demi Glace ja OSCAR Premium Fermentoitu Pippuritahna.
Useita annoksia voidaan tarjoilla yhdessä vadilla family-style-tapaan.

mureaa pitkaan kypsennettya porsaanpotkaa
Mureaa pitkään kypsennettyä porsaanpotkaa ja OSCAR Premium Fermentoitu Pippuritahna.
Tarjoile 2-4 vieraalle yhteisellä vadilla.


Christian Bak näyttää esimerkin henkilöstöravintolassaan tarjottavasta ruoasta