Vain paras kelpaa kattilaamme

  Kelpuutamme vain parhaita ja ainoastaan aitoja raaka-aineita. Puljongin tuotteissa ei ole koskaan käytetty esimerkiksi natriumglutamaattia. Meillä on myös keittiömestarien ammattitaitoa käsitellä valittuja raaka-aineita.

  Valmistamisen vaiheet

  1. Raaka-aineiden tilaaminen
   Jos tänään tilaamme kotimaisia juureksia, ne kuoritaan illalla ja tuodaan yöllä kylmävarastoomme. Huomisaamuna ne jo kypsyvät uunissa.
  2. Paahtaminen
   Kaasu-uunissa paahtuvat kasvikset, lihaisat luut ja muut raaka-aineet antavat liemelle herkullisen maun ja värin.
  3. Keittäminen
   Raaka-aineet keitetään kuudessa suuressa painekattilassa juuri oikeassa lämpötilassa.
  4. Siivilöinti
   Liemipohja siivilöidään.
  5. Haihdutus ja maustaminen
   Haihdutuksen yhteydessä tuotteeseen lisätään mausteet.
  6. Liemistä eri tuotteita
   Tuotantoprosessin loppusuoralla liemet erotellaan eri tuotteiksi. Keittiömestarimme viimeistelevät tuotteiden laadun.
  7. Lämpökäsittely ja pakkaus
   Valmiit kastikkeet kuumennetaan ja pakataan aseptisiin pakkauksiin. UHT-menetelmän ansiosta tuotteemme säilyvät sellaisinaan huoneenlämmössä jopa vuoden.
  8. Laadunvalvonta
   Jokainen tuote-erä testataan mikrobiologisesti ja aistinvaraisesti tuotteen laadun varmistamiseksi. Puljongilla on laatujärjestelmä, joka perustuu FSSC -tuoteturvallisuusstandardiin.

   

  Keittiömestarien ja insinöörien yhteistyötä

  Kun perinteiseen kastikevalmistukseen soveltuvia koneita ja laitteita ei ollut, kehitimme niitä yhdessä insinöörien kanssa. Ruutupaperille piirretyt luonnokset jalostuivat ensin rakennepiirustukseksi, sitten prototyypeiksi ja lopulta ainutlaatuisiksi laitteiksi tuotantokäyttöön.
   
  Olemme ylpeitä esimerkiksi koekeittiön laitteistosta, jolla voimme valmistaa kastikkeista 50–100 kilon koe-eriä todellisen tuotantoprosessin tapaan. Äskettäin otimme käyttöön muun muassa pienet tomaatin palat sekä jauhelihan, juuresten ja sipulin suutuntuman säilyttävän pintakaapimen.