Vain paras kelpaa kattilaamme

Kelpuutamme vain parhaita ja ainoastaan aitoja raaka-aineita. Puljongin tuotteissa ei ole koskaan käytetty esimerkiksi natriumglutamaattia. Meillä on myös keittiömestarien ammattitaitoa käsitellä valittuja raaka-aineita.

Valmistamisen vaiheet

 1. Raaka-aineiden tilaaminen
  Jos tänään tilaamme kotimaisia juureksia, ne kuoritaan illalla ja tuodaan yöllä kylmävarastoomme. Huomisaamuna ne jo kypsyvät uunissa.
 2. Paahtaminen
  Kaasu-uunissa paahtuvat kasvikset, lihaisat luut ja muut raaka-aineet antavat liemelle herkullisen maun ja värin.
 3. Keittäminen
  Raaka-aineet keitetään kuudessa suuressa painekattilassa juuri oikeassa lämpötilassa.
 4. Siivilöinti
  Liemipohja siivilöidään.
 5. Haihdutus ja maustaminen
  Haihdutuksen yhteydessä tuotteeseen lisätään mausteet.
 6. Liemistä eri tuotteita
  Tuotantoprosessin loppusuoralla liemet erotellaan eri tuotteiksi. Keittiömestarimme viimeistelevät tuotteiden laadun.
 7. Lämpökäsittely ja pakkaus
  Valmiit kastikkeet kuumennetaan ja pakataan aseptisiin pakkauksiin. UHT-menetelmän ansiosta tuotteemme säilyvät sellaisinaan huoneenlämmössä jopa vuoden.
 8. Laadunvalvonta
  Jokainen tuote-erä testataan mikrobiologisesti ja aistinvaraisesti tuotteen laadun varmistamiseksi. Puljongilla on laatujärjestelmä, joka perustuu FSSC -tuoteturvallisuusstandardiin.

 

Keittiömestarien ja insinöörien yhteistyötä

Kun perinteiseen kastikevalmistukseen soveltuvia koneita ja laitteita ei ollut, kehitimme niitä yhdessä insinöörien kanssa. Ruutupaperille piirretyt luonnokset jalostuivat ensin rakennepiirustukseksi, sitten prototyypeiksi ja lopulta ainutlaatuisiksi laitteiksi tuotantokäyttöön.
 
Olemme ylpeitä esimerkiksi koekeittiön laitteistosta, jolla voimme valmistaa kastikkeista 50–100 kilon koe-eriä todellisen tuotantoprosessin tapaan. Äskettäin otimme käyttöön muun muassa pienet tomaatin palat sekä jauhelihan, juuresten ja sipulin suutuntuman säilyttävän pintakaapimen.