Ympäristöystävällisempien ainesten valinta

Torstai, October 22, 2020

Tietynlaiset elintarvikkeet kuormittavat ympäristöä enemmän johtuen niiden käyttämästä vedestä tai maa-alasta, niiden jättämästä hiilijalanjäljestä, niiden valmistuksessa käytetyistä maatalouskemikaaleista, luonnon monimuotoisuuteen liittyvistä syistä tai muista ympäristöpaineista. 

nestlé professional planetpro ymparistoystavallisempien ainesten valinta

Et todennäköisesti halua poistaa kaikkia niitä ruoka-aineksia ruokalistaltasi, mutta on hyvä ymmärtää niiden vaikutukset ja valita ainesosat harkiten, jotta vältät rajallisten resurssien tuhlaamisen.

 

Tuottaminen

Kala

Liha / Siipikarja 

Hedelmien ja vihannesten ympäristövaikutus voi vaihdella suuresti, joten harkitse kompromisseja ainesosien valinnassa. Viljely kaukana vaatii myös enemmän kuljetuspolttoainetta  ja jäähdytystä, jotta tuote pysyy tuoreena kuljetuksen aikana, kun taas paikallisesti kasvatetut tuotteet voivat siirtyä tilalta haarukkaan pienemmällä ympäristöjalanjäljellä, jos ne tuottaa vastuullinen toimittaja.

Tietyt organisaatiot, kuten The Seafood Watch, julkaisevat luetteloita auttaakseen yrityksiä ja kuluttajia valitsemaan kala- ja äyriäisvaihtoehtoja, joilla on vähiten vaikutusta meren elämään ja ympäristöön. Suositukset vaihtelevat sijainnin mukaan.

Eläinproteiinin hiilijalanjälki voi vaihdella suuresti. Naudanliha ja lammas aiheuttavat eniten kasvihuonekaasuja ja tarvitsevat eniten maa-alaa, vettä ja rehua.

 

Related Articles