Pöydällä

Perjantai, November 13, 2020

Illallinen on tarjoiltu, mutta hävikin vähentäminen ei pääty tähän. Voit estää tai vähentää jätteen määrää tarjoillessasi aterian ja siivotessasi asiakkaittesi jälkiä usealla eri tavalla.

Ravintolat & Kahvilat

Pikaruoka, mukaan otettavat ja henkilöstöravintolat

  • Kun asiakkaat valitsevat pienempiä annoksia, käytä pienempiä lautasia korostamaan annosta.
  • Jos käytäntö sallii, tarjoudu pakkaamaan syömättä jäänyt ruoka, jotta asiakkaat voivat syödä sen kotonaan.
  • Järjestä tiskihuoneeseen keräyspiste, johon ruoantähteet voidaan kerätä kompostointia varten. Kouluta  henkilökuntasi erottamaan ruoantähteet jätteistä kompostin saastumisen estämiseksi.

 

 

  • Vaihda kertakäyttöiset astiat biohajoaviin aina, kun se on mahdollista.
  • Kun käytät paperilautasliinoja, tarjoa vieraille 1-2 lautasliinaa rajattoman saatavuuden sijaan.
  • Auta vieraita hävittämään tuotteet oikein paikan päällä varaamalla erilliset roskasäiliöt kompostointia, kierrätystä ja roskia varten, yksinkertaisilla kuvilla ja ohjeilla varustettuina.
  • Varaa noutoruoalle kompostoitavat annospakkaukset sekä ohjeet kompostointia varten.

 

Related Articles