Enemmän kaikista ainesosista

Torstai, October 29, 2020

Kokkien sukupolvet ovat oppineet käyttämään jokaisen hyvän osan ruoka-aineistaan. Monet perinteiset tekniikat ovat myös tehokkaita tapoja vähentää keittiöjätteiden määrää.

planet pro nestle professional enemmän kaikista ainesosista

Valmistaudu tuottamaan nautintoa 

  • Tarjoa ruokalistalla erikokoisia annoksia, joita asiakkaat voivat tilata ruokahalunsa mukaan.
  • Valmista ruokaa vain tarvittaessa ja käytä aiempia tilauksia oikeiden määrien arvioimiseksi.
  • Anna vieraiden valita omat kastikkeensa ja lisukkeensa, jotta he eivät jätä lautaselle ruokaa, josta he eivät pidä.
  • Kouluta ja opasta henkilökuntaa välttämään virheitä ruokaohjeissa ja ruuanlaitossa sekä noudattamaan annoskokoja.


Enemmän vähemmällä

Käytetty ruokaöljy: 

  • Tee yhteistyötä sellaisen toimittajan kanssa, joka voi varustaa keittiösi keräämään käytetyn rasvan ja ruokaöljyn, ajoittaa niiden noudon ja kuljettaa ne pois biopolttoaineeksi tai rehun täydennykseksi.

Hedelmät, vihannekset ja yrtit: 

  • Käytä vain syötäviä koristeita.
  • Lisää suikaloituja reunoja ja kuoria täytteisiin, lihattomiin hampurilaisiin tai leipiin.
  • Pilko varret, kannat ja ylimääräiset osat salaatteihin tai etikkasäilykkeiksi.
  • Käytä salaateissa ja muhennok-sissa virheellisiä yksilöitä.
  • Kääri sipulin kuoret harsoon ja paista niitä liemessä värin lisäämiseksi.
  • Hienonna tai soseuta ne voin maustamiseksi.
  • Soseuta tärkkelykset sakeuttamisaineeksi.
  • Keitä ylimääräiset tai ylikypsät hedelmät hilloksi, kastikkeeksi, tortuiksi tai piirakoiksi.
  • Mehuta niitä smoothieihin, siirappeihin tai uutteisiin.

Proteiini ja juusto: 

  • Leikkaa tähteitä salaattia, piirakkaa tai keittoa varten.
  • Kiehauta kanan luita ja tähteeksi jääneitä vihanneksia, jotta voit valmistaa pakastettavan lihaliemen.
  • Paahda luut ja keitä niitä tomaattipyreen, mausteiden ja yrttien kanssa valmistaaksesi kastikepohjan.
  • Lisää juuston jäämiä ja kuorta antamaan keitolle umamia.

Juomat:

  • Lisää sokeria ylimääräisiin kahvinpuruihin ja hiero niillä lihaa.
  • Käytä ylimääräisiä maitotuotteita keitoissa ja vanukkaissa.
  • Pakasta mehua tai kahvia maustetuiksi jääpaloiksi, jotka eivät tee juomista vetisiä.

 

Related Articles