Corndogeja ja mumboa

  • 15 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainesosat

Corndogit:

  • 15 Hälsans Kök Vegan Sausage -makkaraa
  • 360 g vehnäjauhoja
  • 240 g maissijauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl kirnupiimää
  • 40 g OSCAR Paistettu Maku
  • 2 rkl OSCAR Premium Fermentoitu Pippuritahna
  • 10 grillivarrasta (vedessä liotettuina)
  • Öljyä friteeraukseen

Mumbo:

  • 2,5 dl punaviinietikkaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,2 dl omenamehua
  • 1,2 dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vettä
  • 3 rkl OSCAR Premium Fermentoitua Valkosipulitahna
  • 2 tl tuorepuristettua inkiväärimehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl tabascoa
  • 1 tl sriracha-chilikastiketta

Valmistusohje

Corndogit:

  1. Sekoita kaikki kuivat ainesosat keskenään: vehnäjauo, maissijauho, sooda, sokeri ja suola.
  2. Lisää joukkoon kananmuna, piimä, OSCAR Paistettu Maku ja OSCAR Premium Fermentoitu Pippuritahna. Vatkaa taikina täysin sileäksi. Täytä sillä korkea lasi tai litran mitta.
  3. Kuumenna friteerausöljy 180 asteeseen.
  4. Kasta makkarat taikinaan ja friteeraa heti kullanruskeiksi. Valuta ne rasvaa imevällä paperilla.

Mumbo:

  1. Sekoita kaikki ainesosat kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes koostumus on sakea ja kermainen.
  2. Jäähdytä ja tarjoile corndogien kanssa.