Nestlé lisää ponnistuksiaan koronan torjumiseksi yhteistyössä kansainvälisen Punaisen Ristin kanssa maailmalla ja Suomessa

Torstai, April 16, 2020

Nestlé on aloittanut yhteistyön Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton (IFRC) kanssa Suomessa ja maailmalla. Nestlé tukee IFRC:n hätäapua ja toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. IFRC on Nestlén vahva ja luotettava kumppani, joka toimii eri puolilla maailmaa ja on erikoisosaaja ensiavussa, hätätilanteiden hoitamisessa ja epidemioiden rajoittamisessa

covid19 and ifrc

Nestlén yhteistyö IFRC:n kanssa alkaa nelikohtaisella ohjelmalla, joka tarjoaa kiireellistä apua pelastuspalveluille ja hoitajille sekä vahvistaa terveydenhuollon järjestelmiä.

  • Lahjoitamme elintarvikkeita, ravitsemustuotteita ja pullovettä pandemian pahimmin koettelemille.
  • Otamme logistiikkakapasiteettimme käyttöön tukemaan IFRC:n tarpeita useissa maissa.
  • Lahjoitamme 9,43 miljoonaa euroa välittömään käyttöön apua eniten tarvitsevissa maissa.
  • Jokaista työntekijöidemme Punaiselle Ristille tai Punaiselle Puolikuulle lahjoittamaa euroa kohti myös Nestlé lahjoittaa euron samaan tarkoitukseen.

”Näin ilmennämme Nestlén arvoja käytännössä. Olen vaikuttunut siitä, kuinka paljon työtä tiimimme on tehnyt tukeakseen ihmisiä ja yhteisöjä, joita kriisi koskettaa. COVID-19-pandemia on maailmanlaajuinen ongelma. Haluamme hyödyntää sen hoitamisessa pitkää kokemustamme ja läsnäoloamme 187 maassa”, sanoo Nestlén toimitusjohtaja Mark Schneider.


”Lisäksi tuemme kaikin mahdollisin tavoin niitä, jotka taistelevat väsymättä estääkseen viruksen leviämisen. Tässä pitkäaikainen luottamuksellinen yhteistyömme IFRC:n kanssa on avainasemassa. Arvostamme Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun miljoonien vapaaehtoisten työtä ja ihailemme heidän määrätietoista toimintaansa.”

Suomessa Nestlé tukee Suomen Punaisen Ristin työtä. Punaisen Ristin katastrofirahaston kautta tuki menee haavoittuvassa asemassa olevien auttamiseen koronaepidemian aikana.

”Suomen Punainen Risti kertoi meille, että katastrofirahaston lahjoituksen kautta tuki menee parhaiten sinne, missä tukea koronaepidemian vuoksi tarvitaan. Lahjoitamme Punaiselle Ristille myös elintarvikkeita, joita he jakavat riskiryhmiin kuuluville ja muille apua tarvitseville. Lisäksi kannustamme työntekijöitämme tukemaan Suomen Punaista Ristiä. Nestlé lahjoittaa katastrofirahastoon aina saman summan kuin työntekijämme on lahjoittanut”, kertoo Suomen Nestlén toimitusjohtaja Robert Auselius.

”Jaamme Nestlén lahjoittamia elintarvikkeita osana ruoka-apuamme. Lahjoitus on meille todella tärkeä, sillä poikkeustilanteessa ruoka-apua tarvitsevat yhä useammat. Lahjoitettuja elintarvikkeita saavat kauttamme muun muassa lapsiperheet, jotka ovat vaikeassa tilanteessa vanhempien lomautusten ja koulujen sulkemisen vuoksi”, sanoo Suomen Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta.

Nestlé on koronakriisin alusta saakka työskennellyt aktiivisesti varmistaakseen, että sen tuotteiden tuotanto ja jakelu jatkuvat turvallisesti myös kriisin aikana. Yhtiö on tarjonnut nopeaa käytännön apua tuotantoketjunsa toimijoille sekä muille yhteistyökumppaneille, jotka ovat kärsineet tilanteesta.