Salaatti, jossa bacalaoa ja suolattua melonia

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 200 g bacalaoa (kapakalaa) liotettuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 30 g OSCAR Kalafondi tiiviste
  • 5 dl vettä
  • 0,2 nippu persiljaa
  • Öljyä

Sipuli ja kastike:

  • 75 g punasipulia
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • Savustettu chili
  • 0,3 dl oliiviöljyä
  • 1 limetti, jonka kuorta ei ole käsitelty torjunta-aineilla
  • 20 ml OSCAR Kalafondi tiiviste

Salaatti

  • 200 g babysalaatteja
  • 300 g hunajamelonia
  • 1 nippu leveälehtistä persiljaa
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 dl öljyä
  • OSCAR Kanaliemi jauhe

Valmistusohje

  1. Keitä kapakala laakerinlehdillä, valkosipulilla ja OSCAR Kalafondi -tiivisteellä maustetussa vedessä. Kun kala on kypsä, anna sen jäähtyä keitinliemessään.
  2. Ota kala pois liemestä. Muhenna se sähkövatkaimella. Paista kala rapeaksi öljytilkassa. Kääntele se persiljasilpussa.
  3. Viipaloi punasipulit renkaiksi. Mausta ne punaviinietikalla, savustetulla chilillä, oliiviöljyllä, limettimehulla, raastetulla limetinkuorella ja OSCAR Kalafondi -tiivisteellä.
  4. Kuutioi meloni. Suolaa kuutiot kevyesti.
  5. Huuhtele leveälehtinen persilja. Keitä sitä suolavedessä noin 4 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  6. Väänne vesi pois persiljasta. Hienonna se karkeasti.
  7. Friteeraa korianterinsiemenet. Mausta ne OSCAR Kanaliemi -jauheella.
  8. Sekoita kapakala, sipuli, kastike, melonikuutiot, persilja, korianterinsiemenet ja salaatinlehdet salaatiksi.