Kalaa kookosmaidossa ja pähkinöitä

  • 10 Annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 500 g valkolihaisen kalan fileitä
  • 5 dl vettä
  • 30 g OSCAR Kalaliemi jauhe
  • 3 dl kermaista kookosmaitoa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 vihreä chili
  • ½ tl jauhettua muskottia
  • 100 g katkarapuja
  • 100 g suolaamattomia pähkinöitä
  • 50 g inkivääriä
  • 2 limettiä
  • 200 g valkoista leipää
  • 1 dl Puljonki Katkarapu Demi Glace
  • 3 kevätsipulia
  • 150 g tomaattia
  • 20 g silputtua persiljaa

Valmistusohje

  1. Revi leipä kappaleiksi. Kastele ne Puljonki Katkarapu Demi Glacella.
  2. Ripottele leivänpalat uunipellille. Paista ne rapeiksi 200 asteessa.
  3. Keitä kalafileet kypsiksi OSCAR Kalaliemi -jauheella maustetussa vedessä.
  4. Poista kalapalat kattilasta. Lisää liemen joukkoon kookosmaito, kurkuma, vihreä chili ja muskotti. Keitä lientä kokoon, kunnes sen koostumus on kermainen.
  5. Sekoita katkaravut ja kalafileet tehosekoittimessa. Sekoita kastikkeen joukkoon.
  6. Mausta kalakastike hienonnetuilla pähkinöillä, raastetulla inkiväärillä ja limettimehulla.
  7. Kääntele kalakastikkeen joukkoon kevätsipuli, tomaattimurska, persilja ja krutongit.