Pitkään haudutettua vasikanrintaa ja bataattia

  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 1,2 kg vasikanrintaa
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 60 g OSCAR Vasikkafondi tiiviste
  • 20 kahvinpapua
  • 50 g ruokosokeria
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ nippua tuoretta oreganoa
  • 1 l vettä
  • 800 g bataattia
  • 2 dl vettä
  • 30 ml OSCAR Kasvisfondi tiiviste
  • 3 limettiä
  • 1 salottisipuli
  • 1 vihreä chili
  • Minttua

Valmistusohje

  1. Siisti vasikanrinta, ruskista öljytilkassa ja laita gastro-vuokaan.
  2. Lisää punaviinietikka, OSCAR Vasikkafondi -tiiviste, kahvinpavut, ruokosokeri, paprika, chili, juustokumina ja tuore oregano.
  3. Lisää vesi. Hauduta lihaa 120 asteen lämmössä kannen alla noin 5 tuntia, kunnes liha on mureaa.
  4. Keitä liemi glaceksi. Kääntele liha sen joukkoon ennen tarjoilua.
  5. Leikkaa bataatit sopiviksi paloiksi. Paista ne kevyesti öljyssä. Kypsennä uunissa.
  6. Kiehauta vettä ja OSCAR Kasvisfondi -tiivistettä. Glaseeraa bataattipalat tällä liemellä.
  7. Kääntele bataattipalat chilipalasten, mintun, salottisipulisilpun ja limettimehun seoksessa ennen tarjoilemista.