Moquecaa ja katkarapuja

Kokeile versiotamme brasilialaisesta kalakeitosta. Tarjoa keitetyn riisin kera.
  • 10 annosta

RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

Ainekset

  • 500 g keskisuuria katkarapuja
  • 2 suurta valkosipulinkynttä hienonnettuina
  • 1 limetin mehu
  • 2 keskisuurta sipulia renkaiksi leikattuina
  • ½ vihreä paprika renkaiksi leikattuna
  • ½ punainen paprika renkaiksi leikattuna
  • 2 keskivahvaa punaista chiliä
  • Öljyä
  • 2 dl Puljonki Katkarapu Demi Glace
  • 30 ml OSCAR Kalafondi tiiviste
  • 4 kookasta makeaa tomaattia ilman kuorta ja siemeniä karkeasti paloiteltuina
  • 2 kypsää banaania 2 cm paksuina viipaleina
  • 2 dl kookosmaitoa tuoreena tai säilykkeenä
  • ½ nippua korianteria silputtuna
  • ½ nippua lehtipersiljaa silputtuna
  • 3 kevätsipulivarren vihreät osat
  • Suolaa

Valmistusohje

Katkaravut

  1. Puhdista katkaravut. Marinoi niitä limettimehun, valkosipulisilpun ja suolan seoksessa. Anna niiden maustua puoli tuntia

Chilikastike

  1. Hauduta sipuli- ja paprika- sekä chilejä öljyssä paksupohjaisessa padassa ruskistamatta niitä.
  2. Lisää Puljonki Katkarapu Demi Glace, OSCAR Kalafondi tiiviste ja tomaatit. Tomaatinpaloista saa irrota hieman nestettä, mutta ne eivät saa soseutua.
  3. Tarkista chilikastikkeen voimakkuus. Kun se on riittävän vahvaa, poista chilit.
  4. Lisää katkaravut ja banaanipalat kastikkeeseen. Kuumenna ne nopeasti. Niiden tulee olla kuumia ja antaa makua kastikkeeseen, mutta niitä ei saa keittää.
  5. Lisää kookosmaito. Kuumenna kastike. Älä kiehuta kastiketta. Muutoin kookosmaito erottuu siitä.
  6. Kääntele hienonnetut mausteyrtit lopuksi kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla. Lisää tarvittaessa joukkoon limettimehua.