Breseerattuja lampaanposkia ja herneohrattoa

    RESEPTI JA VALMISTUSOHJE

    Ainekset

    • 30 lampaanposkea tai vaihtoehtoisesti lampaanrintaa
    • 5 valkosipulinkynttä
    • 10 timjaminoksaa
    • 1 rosmariininoksa
    • 2 l Puljonki Lammas Demi Glace
    • 2 sitruunan mehu
    • Suolaa ja pippuria

    Herneohratto:

    • 750 g ohranjyviä
    • 5 banaanisalottisipulia
    • Öljyä
    • 1 l vettä
    • 50 g OSCAR Premium Valkoviini Reduktio
    • 2 l Puljonki Lintu Demi Glace
    • Kermaista juustoa
    • 1 kg herneitä
    • 20 ml OSCAR Kasvisfondi tiiviste 

    Koristeeksi:

    • Hillottua salottisipulia
    • Tuoreita yrttejä

    Valmistusohje

    1. Ruskista lampaanposket kattilassa yhdessä valkosipulin, timjamin ja rosmariinin kanssa. Lisää lammasfondi ja breseeraa matalalla lämmöllä (tai vaihtoehtoisesti uunissa).
    2. Nosta lampaanposket kattilasta, kun ne ovat mureita. Siivilöi fondi, kuori vaahto ja keitä kokoon, kunnes koostumus on sopivan paksu.
    3. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Glaseeraa lampaanposket kastikkeessa juuri ennen tarjoilua.
    4. Huuhtele ohranjyvät huolellisesti. Soteeraa ohraa ja salottisipulia öljyssä, mutta älä anna niiden ottaa väriä.
    5. Lisää vesi ja valkoviinireduktio. Jyvien pitäisi jäädä juuri ja juuri veden peittoon.
    6. Kun melkein kaikki vesi on imeytynyt ohranjyviin, ala vähitellen lisätä kanalientä. Kun ohra on al dente, ota kattila liedeltä ja kääntele juusto joukkoon.
    7. Kiehauta herneet. Jätä noin 1 dl koristeeksi. Soseuta loput herneet ja kasvisfondi.
    8. Sekoita hernesose ohraton joukkoon juuri ennen tarjoilua.
    9. Nosta lampaanposket ohraton päälle. Koristele herneillä, hillotulla salottisipulilla ja tuoreilla yrteillä